Connect with us

Šport

ŠBR Piešťany na Majstrovstvách Slovenska v Branove úspešne

Published

on

Reklama

V nedeľu 29.4.2012 sme sa v zúženej zostave vydali skoro ráno do Branova  pri Nových Zámkoch, kde bol na 9:30 naplánovaný štart žiakov v duatlone. V rámci Slovenskej triatlonovej únie boli tieto preteky vyhlásené ako Majstrovstvá Slovenska pre kategórie mladších a starších žiakov.

[singlepic id=28839 w=320 h=240 float=left]Duatlon, teda spojenie behu a cyklistiky, nie je práve tou najsilenjšou stránkou našich žiackych pretekárov, ktorí sa v tréningu venujú hlavne plávaniu, ale dúfali sme, že bicykle po zime budú dobre „fungovať“.

Reklama

Po príchode do Branova a odprezentovaní, sa Lýdia a Tadeáš išli rozbicyklovať a medzitým už usporiadatelia pripravili aj depo, kam si pretekári odkladali svoje bicykle. Štart nakoniec spojili pre obe žiacke kategórie a naplánovali na 10 hodinu.

[singlepic id=28837 w=320 h=240 float=right]Na trať sa vydalo spolu 37 žiakov. Starších čakali 2 km behu, potom 8 km na bicykloch a záverečný 1 km behu do cieľa. Mladší mali presnú polovicu. Už v prvom 500 metrovom bežeckom okruhu sa na čele vyprofilovala skupinka starších žiakov Matúš Verbovský z ATÓMu Levice, Richard Hamrák z Pegasu Košice a Tadeáš Drahovský z ŠBR Piešťany. Títo pretekári udávali tempo, avšak po dvoch kolách sa od týchto bežcov začali oddeľovať mladší žiaci, ktorí mali len 1 km. Do depa ako prvý vbiehal Juraj Hric zo Spišskej Novej Vsi, ktorého nasledovala naša Lýdia Drahovská. Títo dvaja sa aj po samostatnej cyklistike a behu stali nakoniec Majstrami Slovenska mladších žiakov. V kategórii starších žiakov sa pri druhom kole cyklistike utrhol Matúš Verbovský, ktorý s prehľadom zvíťazil. Nášmu Tadeášovi Drahovskému sa podarilo v závere kvalitne finišovať takže nakoniec skončil druhý pred Richardom Hamrákom. V kategórii starších žiačok zvíťazila Ivana Gajdošová z Pegasu Košice.

Reklama

Najbližšie preteky triatlonovej únie budú 12. mája v Bratislave. Bude to akvatlon, ktorý je pre kategórie žiakov a juniorov zároveň MSR v akvatlone. Dúfam, že budeme úspešne pokračovať aj na týchto pretekoch, a že sa k Tadeášovi a Lýdii pridajú aj juniorskí pretekári nášho klubu.

Autor: Jozef Drahovský

Populárne články