Connect with us

Šport

Futbal: PFK Piešťany v napínavom zápase zdolal P. Bystricu

Published

on

Reklama

V priamom súboji o prvé miesto videli diváci v Piešťanoch v sobotu 28. apríla obojstranne kvalitné stretnutie, zodpovedajúce postaveniu mužstievv tabuľke MRZ. Vzhľadom k tomu, že obrany pracovali dobre, príležitosti sa rodili len veľmi ťažko a hra sa odohrávala zväčša medzi šestnástkami.

[singlepic id=28850 w=320 h=240 float=right]Prvá strela na bránu prišla v 7. minúte z kopačky domáceho Hnilicu, ktorú vyrazil brankár hostí Bartek. Na druhej strane v 17. minúte strelu Ondričku kryl poľahky Hodulík. Ten ihneď rozohral rýchly brejk, na konci ktorého prišla strela Koprdu, tú vytlačil na roh opäť Bartek. Po jeho zahratí vo výbornej pozícii prestrelil volejom Sailer. Ďalšiu črtajúcu sa šancu zneškondnil včasným vybehnutím brankár Bartek. Hostia kontrovali v 25. minúte hlavičkou Brezničana, ktorá len tesne minula domácu svätiňu. V 33. minúte sa domáci dožadovali pokutového kopu po zákroku na Hnilicu, ale píšťalka hlavného rozhodcu ostala nemá.

Reklama

Úvod druhej časti patril domácim. Po niekoľkominútovom obliehaní hosťujúcej brány sa v 51. minúte lopta dostala ku Koprdovi a ten strelil rozhodujúci gól zápasu. Hostia vsadili všetko na jednu kartu, prestriedali, ale ich snaha končila na obrane PFK. Jedinú ich príležitosť zmaril výborným obranným zákrokom Vyskoč. Naopak domácim sa naskytlo niekoľko možností na rýchle brejky do otvorenej obrany, ktoré trestuhodne nedokázali dotiahnuť do úspešného konca. V závere sa hra pritvrdila a v 81. minúte po likvidačnom faule musel striedať Mehdi-Karim, Bednár však videl iba žltú kartu. Po následnom trestnom kope strelu Koprdu vyrážal Bartek, podobne ako o dve minúty veľmi dobre kopnutý rohový kop Chebeňa.

Umnou hrou domáci nepustili hostí v závere prakticky k žiadnej útočnej akcii a zaslúžene získali dôležité tri body. Predvedená hra a výsledok určite potešil prítomných 745 divákov, pred ktorými rozhodoval Dohál.

Reklama

REKLAMA

PFK Piešťany – FK Raven Považská Bystrica 1:0 (0:0)

Žlté karty: 25. Galba, 86. Chebeň – 38. Brezničan, 61. Martin Oršula, 78. Bednár.

Červené karty: –

Zostava PFK: Hodulík – Vyskoč, Sailer, Chebeň, Valla – Koprda, Galba, Hnilica, Zelenický – Mehdi-Karim (81. Bretschneider), Urgela (90. Ondrejkovič).

Zostava MFK: Bartek – Martin Oršula (78. Pauer), Brezničan, Bednár, Miroslav Oršula – Perexta (67. Filo), Novisedlák, Škrobák, Vanák (64. Krajčí) – Ondrička, Šebík.

[nggallery id=1609]

Autor: Ing. Jaroslav Valo   Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články