Connect with us

Novinky

Sára Niepelová a Lenka Paulíková vynikajúce na Majstrovstvách Slovenska

Published

on

Reklama

Slovenská plavecká federácia usporiadala v termíne 16. až 18. júna na bratislavských Pasienkoch Majstrovstvá Slovenkej republiky juniorov a seniorov. Zastúpenie na pretekoch slovenskej špičky malo i naše mesto, pričom najlepšie si počínali Sára Niepelová a Lenka Paulíková zo Športového plaveckého klubu – Kúpele Piešťany. Dievčatám sa podarilo vybojovať dohromady až deväť medailí, pričom úspešnejšia Sára Nieplová sa stala dvojnásobnou juniorskou Majsterkou Slovenska a splnila limity na juniorské Majstrovstvá Európy i Majstrovstvá sveta juniorov.

Reklama

Sára Niepelová zvíťazila v disciplínach 1 500 metrov voľný spôsob v juniorskej aj v seniorskej kategórii a 400 metrov polohový pretek v juniorskej aj v seniorskej kategórii, ku ktorým navyše pridala striebro z 200 metrov motýlik. Lenka Paulíková bola strieborná na 800 metrov voľný spôsob v juniorskej aj v seniorskej kategórii a v disciplíne 1500 voľný spôsob obsadila bronzovú priečku v juniorskej aj v seniorskej kategórii. Dobre si počínala aj Zora Bogrová, ktorá obsadila v disciplíne 200 metrov motýlik siedme miesto. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany sa medzi 39 klubmi vďaka zisku piatich medailí umiestnil na ôsmom mieste.

Pretekov sa zúčastnili aj členovia Piešťanského plaveckého klubu, Damiánovi Križanovi sa podarilo dosiahnuť na 6. miesto v polohových pretekoch na 400 metrov. V rovnakej disciplíne si dobre viedol aj Viktor Malík, ktorý obsadil celkové deviate miesto.

Reklama

-lt/Zdroj: swimmsvk.sk, ŠPK Kúpele Piešťany/Foto: ŠPK Kúpele Piešťany, Sára Niepelová-
Aktualizované – streda 20. júna o medailové umiestnenia-

Populárne články