Connect with us

Novinky

Lukáš Babač vybojoval na Svetovom pohári v Poznani bronz

Published

on

Reklama

Poľské mesto Poznaň a miestne jazero Malta sa v termíne 16. až 18. júna stali dejiskom druhého kola Svetového poháru veslárov. Zúčastnilo sa ho takmer päťsto pretekárov z 39 krajín, ktorí zabojovali o medaile v štrnástich disciplínach. Medzi tými, ktorí sa nakoniec postavili na stupne víťazov bol aj člen Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany Lukáš Babač, v skife ľahkých váh na 2 000 metrov obsadil v napínavom finále tretiu priečku. Nad jeho sily bol len domáci závodník Artur Mikolajczewski a Maďar Péter Galambos. Tretie kolo Svetového pohára je na pláne 7. až 9. júla v švajčiarskom meste Luzern.

Reklama

„Celkom dobrý závod. Je to dobré vrátiť sa znovu na pódium. Medaila je pre mňa bonusom. Dnes popoludní panovali na trati oveľa lepšie podmienky ako ráno. Teším sa na Luzern, ale nadchádzajúce Majstrovstvá sveta sú mojou hlavnou prioritou, na ktorú zameriavam celú svoju prípravu,“ povedal po pretekoch Lukáš Babač.

Finálová jazda, na ktorej sa zúčastnil aj Piešťanec, odštartovala v sobotu 17. júna o 17.00 hodine. Poliak Artur Mikolajczewski v nej zvíťazil s časom 6:51.400, druhý Maďar Péter Galambos dosiahol čas 06:53.010 a Lukáš Babač finišoval s časom 06:54.720. Rozhodujúcich bolo posledných 500 metrov, pričom najviac síl v závere mal práve domáci pretekár, ktorý s našim veslárom bojoval na 1 500 metroch o prvú priečku.

Reklama

-lt/Zdroj: worldrowing.com, VK Sĺňava Piešťany/Foto: VK Sĺňava Piešťany-

Populárne články