Connect with us

Novinky

Rugby: Slováci odohrajú medzinárodnú kvalifikáciu v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Štadión PFK Piešťany bude v sobotu 25. novembra o 14.00 hodine dejiskom medzinárodného kvalifikačného stretnutia v rámci súťaže Rugby Europe Conference 2 South. Pre slovenskú mužskú reprezentáciu XV to bude už v poradí druhé stretnutie v tejto skupine. Prvý zápas v Slovinsku proti domácemu výberu A-mužstvo prehralo v pomere 15:29. Po súboji s dobre organizovanými Slovincami nás čaká prvý domáci zápas mužov v spomínanej skupine Conference 2 South proti favorizovanému výberu Cypru. Vstup na zápas je voľný.

Reklama

Sprievodný program k stretnutiu odštartuje už v piatok, keď reprezentanti spolu s legendou československého rugby Eduardom Krütznerom starším „prepadnú“ jednu zo škôl v Piešťanoch a budú s deťmi besedovať o tejto hre džentlmenov. V najcennejšom drese by sa malo predstaviť aj pár talentovaných mladíkov z Piešťan. Okrem kvalitného rugby môžu diváci očakávať aj bohatý sprievodný program, ktorý začína už o 13.00 hodine.

„Po aprílových majstrovstvách Európy v juniorskej kategórií je to v poradí už druhá medzinárodná akcia, ktorá sa bude konať v našom kúpeľnom meste. Pevne veríme, že aj v budúcnosti pritiahneme do mesta viacero medzinárodných podujatí, ktorých organizácia je hlavne na európskom fóre veľmi žiadaná,“ povedal o stretnutí hlavný organizátor Filip Kráľ.

Reklama

-TS Slovak Rugby/Foto: archív-

Populárne články