Connect with us

Kultúra

V Ostrove sa bude liečiť tichom

Published

on

Reklama

V obci Ostrov sa  v sobotu 18. novembra predstaví divadlo Dino, ktoré sídli v piešťanskom Dome umenia. Divadelní nadšenci uvedú komédiu z kúpeľného prostredia Ticho lieči. Predstavenie v Kultúrnom dome začína  o 18.00 h. 

Reklama

Hra Františka Reháka mala premiéru v kine Mier v Hornej Strede na jar v roku 2011. Hudbu skomponoval Kamil Žiška a texty piesní sú od Jozefa Kuzmu.

Komédia diváka zavedie do liečebne v Tatranskej Polianke, kde si skupinka “pestrofarebných” ľudí prichádza liečiť nielen telo, ale hlavne dušu. Stretávame sa s frustrovaným arogantným revízorom, tromi gazdinkami a ich smutno-smiešnymi osudmi, s umeleckým zváračom hľadajúcim ženu, s málo úspešným “plejbojom”, strohou lekárkou, usmievavou sestričkou a ďalšími. Všetci zažívajú veselé i smutnejšie chvíle, a ich intímne spovede sú naplnené sladkou aj trpkou životnou skúsenosťou.

Reklama

Najvtipnejšie vyznievajú scénky masáže, šantenie v bazéne, ako aj výstup na Slavkovský štít, kde nepríjemný revízor Pavol Brtko utrpí úraz a postupne mení charakter a prehodnocuje svoj doterajší život. Hra síce končí smutne (smrťou jedného z hrdinov), ale tiež s nádejou a posolstvom, že život je síce niekedy krutý a ťažký, ale má zmysel ho žiť a prežiť naplno.

Po predstavení je pripravené malé občerstvenie a čaša vína.

-red- Zdroj: divadlodino.sk

Populárne články