Connect with us

Šport

River Plate spomínal

Published

on

Reklama

V sobotu 27. septembra sa uskutočnilo stretnutie bývalých hráčov mužstva Malej Piešťanskej futbalovej Ligy – River Plate. Približne dvadsiatka bývalých Riverákov si pripomenula 34. výročie založenia klubu a zároveň si uctila pamiatku kamarátov, ktorí už s nami nemohli byť. Daniel Románek opustil naše rady v roku 2014 po krátkej a ťažkej chorobe vo veku 50 rokov a Noro Kúdela v roku 2008 po tragickej autonehode vo veku 35 rokov.

river plate

Reklama

Stretnutie začalo u Dina o 15.00h uvítaním a prípitkom. Potom sme sa presunuli na neďaleké ihrisko, kde sme odohrali priateľský zápas, ktorý sme nazvali 1.ročníkom spomienky na Dana Románka. Po futbale sme sa vrátili k Dinovi, kde na nás čakal už chutný guláš, pagáčiky, koláče a samozrejme nejaké to pivko. Nasledovali spomienky na minulosť, keď sme si oprášili najväčšie úspechy v histórii nášho klubu. Titul v 1. lige sme síce nikdy nezískali, no v sezóne 1992/93 sme skončili druhí, trikrát sme vyhrali Piešťanský pohár na Lide, raz Oáza Cup, raz Slovan Kazačok Cup a medzi najväčšie úspechy patrilo víťazstvo v Zimnej Piešťanskej lige v sálovom futbale v roku 1993.

River Plate vznikol v roku 1980 a zanikol v roku 2007 z vekových, pracovných a zdravotných dôvodov. V tomto roku (2014) zanikla bohužiaľ aj samotná Mestská liga so svojou bohatou históriou. Škoda, my sme v sobotu mali na čo spomínať. Dnešná generácia, ktorá nejaví záujem o futbal, či samotné športovanie, bude spomínať pravdepodobne na to ako hrali futbal a hokej za obrazovkou počítača…

Reklama

Text a foto: Ing. František Mayer bývalý predseda 1. a 2.MPFL a celoživotný vedúci mužstva River Plate

Populárne články