Connect with us

Šport

Prezident plaveckej federácie by rád na budúci rok poklepal základný kameň novej plavárne

Prezident Slovenskej plaveckej federácie by rád na budúci rok poklepal základný kameň nového plaveckého bazénu v Piešťanoch. V pondelok 23. septembra prijal pozvanie primátora Piešťan Petra Jančoviča a navštívil ho spolu s Darinou Moravcovou, mamou našej úspešnej reprezentantky. Informácie zo stretnutia zverejnil sa sociálnej sieti.

Published

on

Reklama

„Dnes som prijal pozvanie spolu s mamou Martiny Moravcovej Darinou od pána primátora Piešťan Petra Jančoviča, ktorý nás oboznámil so stavom prác na výstavbe bazéna, ktorý bude rozmermi patriť do športovej infraštruktúry národného významu. Verím, že spolu s Fondom na podporu športu už budúci rok poklepeme základný kameň nového plaveckého bazénu, ktorý by mal niesť meno Martiny Moravcovej Valko,“ uviedol Ivan Šulek, prezident Slovenskej plaveckej federácie.

„Naša historicky najúspešnejšia plavkyňa a športovkyňa všetkých čias už síce v ňom nezažije svoju hviezdnu kariéru, ale jej dcéra Karolína v ňom bude určite pretekať a trénovať v jednom z najúspešnejších klubov na Slovensku, ktorým Kúpele Piešťany právom sú. Škoda že aj vodnopólový klub neoslávil 90. výročie už v novom bazéne, ale nevadí. Zacitujem slová pána primátora na našom dnešnom rokovaní: “ja nesľubujem ako moji predchodcovia, cítim to ako spoločenskú povinnosť” SPF mu v tom bude pomáhať všetkými desiatimi, pán primátor ďakujeme,“ napísal I. Šulek.

Reklama

Mesto Piešťany má spracovanú projektovú dokumentáciu pre realizáciou stavby plavárne v lokalite na okraji Mestského parku pri futbalovom štadióne. V projekte kalkulovaná cena dosahuje 9 miliónov eur s DPH. Od jari tohto roku riešilo Mesto Piešťany vyjadrenia dotknutých inštitúcií potrebných pre vydanie stavebného povolenia.

O pláne na financovanie výstavby samospráva zatiaľ neinformovala. Mesto Piešťany má dlhodobo vysoké bežné výdavky, ktoré mu následne spôsobujú problémy pri riešení investícií prostredníctvom úverových zdrojov.

Reklama

Napríklad na rekonštrukcii bazénu Materiálovo-technologickej fakulty STU v Trnave, ktorý by mal byť čoskoro daný do prevádzky, sa spolupodieľalo viacero subjektov. Okrem MTF STU financiami prispelo Mesto Trnava, Trnavský samosprávny kraj a najvyššou sumou Fond na podporu športu. Investícia do rekonštrukcie bolo cez 2,5 milióna eur.

-th- Vizualizácie Mesto Piešťany

Populárne články