Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky chcú dnes potrápiť Gironu. Potrebujú 110 percentný výkon

Ďalšia basketbalová lahôdka je tu. Po mimoriadne úspešnom týždni privítajú Piešťanské Čajky v Diplomat aréne dnes 25. októbra o 18.00 h španielsku Spar Girona. Nielen o aktuálnom súperovi, ale aj o aktuálnej nálade v tíme, hovorí tréner Peter Jankovič.

Published

on

Reklama

Výhry v Dudelange a najmä nad Banskou Bystricou mali pri momentálnej situácii nesmiernu hodnotu. V oboch stretnutiach citeľne chýbala Ana Mandičová s Radkou Stašovou, takže zodpovednosť museli prebrať na svoje plecia aj mladšie spoluhráčky. „Pevne verím, že nám výhry pomohli najmä po psychickej stránke, keďže je nás veľmi málo a musíme popritom cestovať, k tomu trénovať, takže dievčatá majú toho dosť. Víťazstvá nám dali určitú mentálnu vzpruhu a pôjde sa nám ľahšie do zápasov po takomto vydarenom týždni. Nebolo to jednoduché, ale zvládli sme to. Hrali sme a bojovali sme ako tím, to je pre mňa veľmi cenné,“ prezradil na úvod Jankovič.

Udalostí uplynulých dní sú už uzatvorenou kapitolou, nový týždeň prináša výzvu v podobe ašpiranta na popredné umiestnenia v Eurocupe. „Je pravda, že v rýchlom slede je pred nami ďalší ťažký eurocupový zápas. Stretneme sa s lídrom našej skupiny, Gironou, ktorá hrá veľmi agresívny a fyzický basketbal. Majú veľa skúsených a vysokých hráčok, takže to bude veľmi náročné. Pokúsime sa siahnuť na dno našich síl a pripraviť sa na to, aby sme boli dôstojným súperom,“ uviedol kormidelník Čajok.

Reklama

Girona prichádza s mnohými hviezdami európskeho a svetového basketbalu, takže z tohto pohľadu to bude v kúpeľnom meste ďalší basketbalový sviatok. „Už pred začiatkom sa hovorilo, že by Girona mala byť najväčší favorit našej skupiny, čo zatiaľ aj potvrdzuje. Dá sa však povedať, že v Gorzówe vyhrali so šťastím, ale zvíťazili. Hrajú veľmi agresívne, fyzicky, využívajú veľa podkošového priestoru. Najväčšou osobnosťou je asi Kelsey Mitchellová, výborná krídelníčka a strelkyňa. Je tam určite viac zaujímavých mien, celý tím je veľmi silný a potvrdzuje to aj v španielskej lige. Donedávna boli účastníkom Euroligy, čo hovorí samo za seba,“ vyjadril sa Jankovič.

Jeho tím je odhodlaný trápiť favorita a najmä pripravený zabojovať o druhé víťazstvo v B-skupine, ktoré by mohlo mať v konečnom súčte významnú hodnotu. Najdôležitejšou správou však je, že herný prejav sa postupne blíži k tomu, čo si samotný tréner Čajok želá: „Dá sa povedať, že sa pomaly blížime k tomu, čo chceme. Predsa len, trochu sme obmenili káder, takže je potrebný čas, aby si to sadlo a dievčatá si zvykli na naše pravidlá. Už to začína mať kontúry, kde by sme sa chceli hýbať, čo je veľmi podstatné. Pokiaľ chceme proti Girone pomýšľať na víťazstvo, tak musíme byť 40 minút 110-percentní, lebo každá chyba bude veľmi tvrdo potrestaná, aby nás to nemrzelo ako proti Gorzówu. Girona je veľký favorit tohto zápasu a my môžeme len prekvapiť, to si netreba klamať. Určite nejdeme do zápasu odovzdane, pripravíme sa a urobíme všetko, aby sme sa po stretnutí mohli pozrieť do zrkadla a povedať si, že sme urobili všetko pre víťazstvo.“

Reklama

K naplneniu týchto slov bude ale potrebná aj vaša podpora! Na reprízu finále si v netradičnom termíne našlo cestu viac ako 600 divákov, minimálne v takéto číslo dúfajú všetci aj v stredajší večer. „V prvom rade sa chcem poďakovať každému jednému divákovi, ktorý prišiel na nedeľný zápas a tiež PFK Piešťany za spoluprácu, že sa malí futbalisti prišli pozrieť na basketbal. Pokiaľ máme plné hľadisko, tak sa nám hrá ľahšie. Ľudia nás tlačia dopredu, veľmi sme to pocítili v tretej štvrtine, keď sa začal lámať zápas, tak nás hnali. Dievčatá tak nájdu v sebe extra energiu, aj keď už na konci ťahali za sebou nohy, ale zvládli to len vďaka divákom. Dúfam, že Girona je dosť atraktívna na to, aby sme opäť prilákali divákov a je len na nás, ako sa im odvďačíme. Verím, že podáme opäť jeden kvalitný výkon,“ dodal na záver kouč Piešťan.

V Diplomat aréne sa bude teda na čo pozerať, Piešťanské Čajky nastúpia proti Spar Girona v stredu 25. októbra o 18.00 h. Vstupné na tento zápas je 9€.

TS Piešťanské Čajky Foto: Lukáš Droppan, Ladislav Duračka

Populárne články