Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky potvrdili v Koniarni post lídra extraligy

Piešťanské Čajky zvládli v Niké Extralige žien súboj o prvé miesto, z palubovky MBK Ružomberok si odnášali víťazstvo 68:57.

Published

on

Reklama

Prvé body v zápase síce zaznamenal Ružomberok, ale potom to bolo na palubovke najmä o Piešťanoch. Hneď z úvodu sa im darilo z trojbodovej vzdialenosti, pomohli si 8-bodovým úsekom. Následne na to to zobrala do svojej moci Jamesová a Herminjardová, výsledkom bola 10-bodová šnúra a vedenie 16:6 v 7. minúte. Podľa očakávania sa hralo tvrdo a bojovalo o každú loptu, z čoho neskôr ťažil aj domáci tím. V koncovke trochu stiahol, ale posledné slovo mala Mitrasinovičová, ktorá trojkou upravovala na 26:13 po prvej štvrtine. Druhá časť nebola rozhodne podľa predstáv Čajok, ofenzívne sa trochu zasekli a „Ruža“ z toho okamžite ťažila. Krok po kroku sa približovala, až zacítila nádej, že by mohla stretnutie otočiť na svoju stranu. V závere to mierne upokojila Taušová, na polčasovú prestávku sa išlo za stavu 34:27.

Do druhého polčasu vyšli na palubovku hráčky Piešťan tak, ako si želali fanúšikovia a najmä tréner. Všetko vychádzalo z dobrej defenzívy a koncentrácie, následne sa darilo získavať lopty a hlavne skórovať. Razom sa vrátilo aj dvojciferné vedenie a ružomberský nápor sa podarilo v správnej chvíli zastaviť, len nie definitívne. Vtedy sa preukázali skúsenosti na strane Čajok, výsledkom bolo skóre 51:41 pred poslednou 10-minútovkou. Bojovnosť na oboch stranách nechýbala ani v záverečnej štvrtine, bodovo sa chytila aj nová posila – Dinga-Mbomiová a tlak domáceho tímu definitívne opadol. V koncovke už Piešťany nič nedovolili a z Koniarne odchádzali ako víťazky.

Reklama

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Som veľmi rád za víťazstvo. Nehrá sa tu ľahko, čo sme aj vedeli. Teší ma vstup do zápasu, keď sme hrali veľmi rozumne v obrane a v útoku nám chvalabohu padalo. Konečne sme trafili aj z vonku, čo sme potrebovali. Za toto som rád. Domáci hrali na hranici možností, bolo to až na úkor faulov, ale tak sa tu hrá a boli sme na to pripravení. Som rád za dva body.“

Andželika Mitrasinovičová, hráčka Čajok: „Bol to skutočne náročný zápas, ale také niečo sme aj očakávali. Robili sme síce chyby v obrane a v útoku, ale keď sa nám ich darí minimalizovať, tak hráme dobre. Bolo veľmi fajn zvíťaziť v Ružomberku.“

Reklama

 

Niké EXZ – 6. kolo:

 

MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky 57:68 (13:26, 14:8, 14:17, 16:17)

Ružomberok: Jackovecová 17, Andělová 12, Jarošová 10, Hadačová a Havranová po 4 (Mikovčáková a Štefančová po 4, Ďuratná 2, Michaličková 0)

Čajky: Jamesová 20, Herminjardová 14, Mitrasinovičová a Taušová po 10, Jurčenková 6 (Dinga-Mbomiová 5, Vandlíková 3, Kraislová a Moravčíková 0)

TH: 21/19 – 10/8, Fauly: 17 – 23, Trojky: 4 – 10, Rozhodovali: Šarišský, Stopka, Cibulka

 

TS Piešťanské Čajky  Foto:  Ladislav Duračka

 

Populárne články