Connect with us

Šport

Preteky modelov plachetníc v Žiline vyhral Piešťanec

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa na vodnej nádrži Ružiná pri Žiline odohrali preteky modelov plachetníc triedy Micro magic. Jediným zástupcom Piešťan v dvanásťčlennom štartovom poli bol Miloš Gežo, ktorý sa nakoniec tešil z celkového víťazstva v preteku. Druhé a tretie miesto obsadili členovia modelárskeho klubu Olomouc Jiří Muclinger a Jaromír Sýkora.

P1130258_resize Preteky v Žiline boli prvým zo štyroch seriálových pretekov triedy Micro magic v tejto sezóne. Plachetnice s dĺžkou trupu 530 milimetrov patria svojou veľkosťou k najmenšej kategórii, ktorá sa závodne jazdí na Slovensku. Modelár riadi pomocou diaľkového ovládania plachtu a kormidlo, takže jediným, čo ženie loď dopredu je sila vetra. Miloš Gežo v preteku úspešne zabojoval tak proti súperom ako aj nepriaznivému počasiu.

Reklama

IMG_9183_resize_resize „Poveternostné podmienky boli premenlivé, najskôr hrozila búrka, neskôr fúkal len slabý vánok, pri ktorom sa prejavilo správne trimovanie plachiet. Vietor síce popoludní zosilnel, ale po skončení poslednej rozjazdy okolo 15:00 začalo pršať. Bójky sme balili za hustého dažďa a aj vyhlasovanie výsledkov sa konalo už pod prístreškom,“ zhodnotil počasie piešťanský pretekár.

V prípade, že vás plachtenie zaujíma, ale neviete ako sa stať pravým modelárskym vlkom neváhajte kontaktovať Miloša Geža na emailovej adrese milosgezo33@gmail.com. Miestny pretekár by veľmi rád rozšíril rady svojich kolegov a aj súperov možno už do najbližšieho závodu, ktorý sa uskutoční 20. júna pri Piešťanoch.

Reklama

Kalendar MM upraveny_resize

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Žilina – celkové poradie:

1. Gežo Miloš LKM Likavka
2. Muclinger Jiří Olomouc
3. Sýkora Jaromír Olomouc
4. Jankovič Jozef LMK Likavka
5. Nemcová Barborka LMK Likavka
6. Kačala Peter MOK Žilina
7. Šebek Artúr KLM Košice
8. Maťaťa Michal MOK Žilina
9. Nemcová Žaneta LMK Likavka
10. Boža Miloš KLM Košice
11. Kosút Karol LMK Likavka
12. Popradi Jozef MOK Žilina

-lt-  Foto: Miloš Gežo, -lt-

Populárne články