Connect with us

Šport

Tenisové majstrovstvá mladšieho žiactva poznajú svojich víťazov

Published

on

Reklama

Majstrami Slovenska v kategórii mladšieho žiactva na dvorcoch Tenisového klubu Kúpele Piešťany sa stali Radovan Michalík a Sara Suchánková. Obaja vyhrali nielen dvojhry, ale aj štvorhry, v ktorých vytvorili páry so svojimi finálovými súpermi. V 48-členných pavúkoch štartovali všetci najlepší slovenskí mladí hráči danej vekovej kategórie. Tentokrát ich trochu potrápilo počasie, v prvých dvoch dňoch narušil priebeh dážď, v ďalších dvoch chlad, finalistov dvojhier však čakal pekný slnečný deň.

Obe finálové súperky, najvyššie nasadené dievčatá Sara Suchánková i Anika Jašková postupovali do finále bez straty setu a čakalo sa výsledkovo vyrovnané finále. Víťazka odolala tlaku v prvom sete, potom už súperka viac chybovala. Ziskom bronzu potvrdila svoje nasadenie Natália Slabá, druhý bronz získala zaslúžene Kristína Janegová. Do najlepšej 16-ky dvojhry sa prebojovali len nasadené 12-ročné dievčatá. Štvorhru dievčat vyhrali Suchánková s Jaškovou suverénne.

Reklama

IMG_1754_resize

„Na turnaji sa mi hralo veľmi dobre. Prvé a druhé kolá boli jednoduchšie, ale súperky sa zlepšili, najmä Natálka Slabá, s ktorou to semifinále bolo dosť ťažké,“ povedala víťazka dievčenského turnaja Sara Suchánková.

Reklama

Finále dvojhry chlapcov malo vyrovnaný priebeh, lepšie začal najvyššie nasadený Filip Žilkay, ktorý vyhral prvý set. Radovan Michalík však vývoj otočil a nakoniec zápas dotiahol do víťazného konca. Žilkay mal ťažký zápas už v semifinále, kde až v závere tretieho setu doslova zdolal Alfréda Almásiho. Do semifinále sa dostali všetci štyria najvyššie nasadení hráči, druhý bronz získal Oliver Dao. Na rozdiel od dievčat sa cez dvoch nasadených hráčov dostali do štvrťfinále dvojhry dvaja 11-roční chlapci Peter Privara a Karol Vlčko. Prvý z nich zaujal veľmi pekným jednoručným bekhendom.

  IMG_1926_resize

„Počas turnaja sa mi hralo veľmi dobre, najmä v tých prvých kolách. Vo finále sa mi veľmi nedarilo v prvom sete. Turnaj bol náročný a do budúcnosti by som si želal, aby som sa dostal aspoň do prvej dvadsiatky rebríčka ATP,“ povedal víťaz chlapčenského turnaja Radovan Michalík.

Finále štvorhry chlapcov bolo herne i výsledkovo mimoriadne vyrovnané, s tajbrejkom v druhom sete a rozhodujúcim supertajbrejkom. Michalík – Žilkay nakoniec zvíťazili nad párom Almási – Dao. Partnerom majstrovstiev bola i v tomto roku spoločnosť NIKE, všetci medailisti sa mohli potešiť aj z pekných vecných cien, ktoré zabezpečil usporiadateľ.

IMG_1871_resize
„Štartovala absolútna slovenská špička, nikto nebol ani chorý a ani zranený. Odlíšil by som chlapcov a dievčatá. U dievčat finalistky počas celého turnaja absolútne dominovali a boli jasne lepšie od ostatných, ale u chlapcov bol ten priebeh vyrovnanejší a aj víťazom sa nestal prvý nasadený hráč,“ povedal o turnaji riaditeľ klubu TK Kúpele Piešťany Rudolf Vrábel.

Výsledky dvojhry dievčat:
Semifinále:
Suchánková Sara – Slabá Natália                                        6:4, 6:0
Jašková Anika – Janegová Kristína                                    6:0, 6:0
Finále:
Suchánková Sara – Jašková Anika                                      6:4, 6:0

Výsledky štvorhry dievčat:
Semifinále:
Pinková, Slabá – Danišová, Gondorová:                          4:0 skr
Jašková, Suchánková – Behúlová, Benciová:                 6:0, 6:0
Finále:
Jašková, Suchánková – Pinková, Slabá:                           6:3, 6:3

Výsledky dvojhry chlapcov
Semifinále:
Filip Žilkay – Alfréd Almási                                                  6:3, 2:6, 6:4
Radovan Michalik – Oliver Dao                                           6:3, 6:3
Finále:
Radovan Michalik – Filip Žilkay                                          3:6, 6:3, 6:3

Výsledky štvorhry chlapcov:
Semifinále:
Žilkay, Michalik – Gula, Marošík                                        6:3, 1:6, 10:4
Almási, Dao – Karas, Kučera                                                7:5, 6:3
Finále:
Žilkay, Michalik – Almási, Dao                                            5:7, 7:6, 10:3

Autor: RV/-lt- Foto: -lt- 

Populárne články