Connect with us

Šport

Pozvánka na Silvestrovský beh

Published

on

Reklama

Už 46. ročník Silvestrovského behu sa uskutoční 30. decembra. Na Kolonádovom moste sa stretnú bežci všetkých kategórií – od najmladších žiakov po veteránov. Prvý štart je naplánovaný na 15:30, to pobežia najmenší, teda ročníky 2005 a mladší. Hlavná kategória mužov štartuje o 17:00 h.

[singlepic id=8859 w=320 h=240 float=right]Trasa Silvestrovského behu, ktorý patrí medzi preteky s najdlhšou tradíciou na Slovensku, zostáva už roky rovnaká. Aj tentoraz sa bude behať na 1250 metrovom okruhu z Kolonádového mosta po nábreží na Krajinský most, potom okolo Váhu k hotelu Thermia Palace a odtiaľ späť na Kolonádový most. Mužov čaká osem takýchto okruhov, zabehnú teda celých 10 kilometrov. Veteráni o polovicu menej, ženy a dorastenci 2,5 km a žiakov všetkých vekových kategórií čaká jeden okruh.

Reklama

Bežci sa môžu registrovať na webe silvestrovskybeh.yw.sk. Organizátori upozorňujú, že z priestorových a kapacitných dôvodov je počet účastníkov v kategórii mužov a veteránov obmedzený na sto prvých prezentovaných bežcov na mieste pretekov.

Text: M. Palkovič Foto: T. Hudcovič

Reklama

Populárne články