Connect with us

Šport

Piešťanka je majsterkou sveta vo wakeskate

Published

on

Reklama

Zuzana Vráblová dnes v Abu Dhabi potvrdila svoju pozíciu svetovej jednotky a po vlaňajšom triumfe v Turecku aj tento rok vyhrala WWA Wake Park World Championships.

Vo finále štartovala 10. decembra ako posledná, keďže po kvalifikácii mala najvyššie skóre. Aj preto mohla vidieť jazdy všetkých svojich súperiek, čo bolo jej nespornou výhodou. Pozrite si video, v ktorom Zuzana pre magazín wakemag.cz hovorí o svojich pocitoch z kvalifikačnej jazdy.

Reklama

[vimeo width=“522″ height=“316″]http://vimeo.com/33398637[/vimeo]

Piešťanská športovkyňa začínala ako osemročná s vodným lyžovaním a je viacnásobnou juniorskou majsterkou Európy v skokoch a trojkombinácii. Jej hlavným športom sa neskôr stal wakeskating, na ktorom sa jej najviac páči, že je voľnejší, bez organizovaných tréningov a trénera: „Jazdím kedy chcem, sledujem iných jazdcov, pýtam si rady od skúsenejších a takým spôsobom sa učím nové triky, nikto ma však do ničoho neženie.“

Reklama

Suverénny úspech zaznamenala aj ďalšia Slovenka Katarína Janečková, ktorá sa včera v Abu Dhabi stala majsterkou sveta vo wakeboardingu. Naša krajina má zástupcu aj v mužskom finále. Je ním Martin Ščambora.

Text: Martin Palkovič

Populárne články