Connect with us

Šport

Posledná Medzinárodná regata Piešťany napokon nebude v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Počas nadchádzajúceho víkendu sa mala na Váhu uskutočniť posledná Medzinárodná regata, ktorej sa zúčastňujú juniorskí pretekári z celého sveta. Od budúceho roka sa malo podujatie presťahovať do novovybudovaného areálu rýchlostnej kanoistiky Zemník v Bratislave. Počasie a zvýšená hladina vody vo Váhu však spôsobili, že ani posledná edícia regaty sa v Piešťanoch neuskutoční. Pretekári si už tento rok zmerajú sily na novom mieste.

Reklama

Zvýšená hladina vody vo Váhu a plávajúce drevá posunuli dráhu postavenú na preteky na kilometrovom úseku pri Lodenici. „Laná našťastie neroztrhalo. V takomto prúde je však nereálne závodiť dnes má byť prietok ešte väčší ako včera,“ informoval piešťanský klub Kajak-Kanoe, ktorý poskytuje technické zabezpečenie pretekov. Organizátor Slovenská kanoistika, tak už 33. ročník podujatia, na ktorom sa zídu pretekári zo 14 krajín najmä z Európy, výnimkou však nie sú ani vzdialenejšie krajiny ako napríklad Hongkong, presunul na bratislavský Zemník.

Členovia Kajak-Kanoe Piešťany včera až do večera pracovali, aby stiahli bóje a laná z vody a predišli tak materiálnym škodám, ktoré by mohla voda spôsobiť.
-th-

Reklama

Populárne články