Connect with us

Šport

Piešťany tento rok prišli o Slovakia Open

Published

on

Reklama

Medzinárodný stolnotenisový turnaj Slovakia Open 2012 tento rok v Piešťanoch nebude. Príčinou je rekonštrukcia Zimného štadióna (Easton Arény).

[singlepic id=13999 w=320 h=240 float=left]Vlani k nám prilákal 245 hráčov z 31 krajín a slovenskí reprezentanti na ňom získali tri strieborné a jednu bronzovú medailu. Tento rok sa však sťahuje na bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu. Uskutoční sa v plánovanom termíne 22. až 25. mája.

Reklama

Podľa generálneho sekretára Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov Martina Čapalu sú dôvodom práce na štadióne. Manažér ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Laifer potvrdil, že v termíne turnaja sa majú konať dlhodobo plánované stavebné práce na budove štadióna. „Turnaj sa nebude konať z dôvodu dokončovania rekonštrukčných prác v Easton Aréne (dostavba penziónu, pravdepodobne výmena sedačiek atď.),“ odpovedal na otázku o dôvodoch Jaroslav Laifer.  Či sa turnaj presúva do Bratislavy nastálo, alebo sa k nám ešte vráti, ešte nevedno, keďže podľa Martina Čapalu organizátori o mieste konania v roku 2013 zatiaľ nerokovali.

Na piešťanskom Zimnom štadióne momentálne prebieha výstavba prechodného ubytovania pre športovcov, kde bude 37 lôžok. Využívať ho môžu celé hokejové mužstvá, ktoré sem prídu napríklad na sústredenia. Štadión bude od 11. do 17. apríla hostiť Majstrovstvá sveta v hokeji hráčov do 18 rokov.

Reklama

Zmenou miesta konania stolnotenisového turnaja Slovakia Open však Piešťany tento rok prichádzajú o zaujímavé podujatie s medzinárodnou účasťou. Obracať sa budú musieť  hotelieri, ktorí mali v minulých rokoch vďaka podujatiu naplnené kapacity,  teraz však budú musieť hľadať iné spôsoby ako prilákať hostí.

Text a foto: M. Palkovič

REKLAMA

Populárne články