Connect with us

Šport

Motorsport Club Piešťany – Úvod sezóny 2012

Published

on

Reklama

V tejto sezóne sa predstaví Motorsport Club Piešťany v nezmenenej zostave oproti minulému roku. Posádka Vrábel-Michalec bude bojovať v rámci rally súťaží, trojicu Vavrincová, Komár, Pikus budeme vídať na podujatiach autoslalomu, pričom poslední dvaja spomenutí zabojujú aj v pretekoch automobilov do vrchu. Motokáristi majú tradičné zastúpenie vo dvojici Summer a Glossová.

V úvode sezóny 2012, teda v období do konca marca, sa naši zúčastnili na troch pretekoch. Vrábel s Michalcom vyštartovali do novej sezóny ziskom 2. miesta. Komár skončil v oboch úvodných slalomoch tesne pod pódiom.

Reklama

[singlepic id=27800 w=480 h=360 float=center]

28.1.2012
Minirally Cup – Dobšiná
Ako prvý otvárajú motoristickú sezónu jazdci rally. Posádka Tomáš Vrábel-Pavol Michalec na Daihatsu Charade 4×4 sa v úvodnom preteku sezóny MRC musela popasovat s teplotami hlboko pol nulou, snehom, či zľadovateľým povrchom rýchlostných skúšok. Hlavne na zľadovatelých úsekoch sa ako hendikepom ukázala absencia pneumatík s hrotmi. Nakoniec sa však posádke podarilo vyhrať 2 zo 4 rýchlostných skúšok a obsadili tak celkovo 2.miesto v najnižšej kategórii A1. Za veľmi dobré možno pokladať aj umiestnenie v celkovom poradí, kde s papierovo slabším autom vybojovali 24. miesto spomedzi 69 štartujúcich posádok.

Reklama

[singlepic id=27801 w=480 h=360 float=center]

3.3.2012
Autoslalom TopSpeed.sk – Trebatice
Už tradične odštartoval Autoslalom sezónu v Trebaticiach. Tamojší areál ponúka výborné zázemie pre usporiadanie preteku aj v chladnejších mesiacoch. Organizátory mali aj v tomto prípade šťastie pri výbere termínu, nakoľko ešte 3 dni pred pretekom bola trať zaplavená bahnom a teda nepoužiteľná. Z jazdcov Motorsport Clubu Piešťany sa na úvodnom podujatí predstavil iba Tomáš Komár s Hondou CRX. Auto v zime prešlo výmenou silenblokov za tvrdé-závodné a na prednú nápravu boli nasadené nové pneumatiky s mäkkou zmesou v kombinácii so 7″ diskami. Komár, tak ako po minulé roky, štartoval v kategórii S2-1600. V Trebaticiach sa mu minulý rok darilo, keď v oboch pretekoch dojazdil na 3.mieste. V prvom preteku sezóny 2012 chýbalo iba málo a mohol si bilanciu z Trebatíc ešte zlepšiť. V úvodnej tréningovej jazde bol síce v S2 najrýchlejší a po prvých dvoch súťažných jazdách sa držal na 2.mieste, ale v závere neudržal tlak súperov a dojazdil štvrtý, so stratou necelej pol sekundy na striebornú priečku.

[singlepic id=27795 w=480 h=360 float=center]
31.3.2012
Autoslalom FUCHS – Slovakiaring (MSR)
Po prvýkrát sa pretek Autoslalomu konal na profesionálnom pretekárskom okruhu Slovakiaring. Trať s dĺžkou 2500m je najdlhšou a najrýchlejšou nielen na Slovensku, ale v celej Strednej Európe. Navyše veľmi atraktívne vyskladaná, keďže obsahuje jak technické, tak aj rýchle pasáže. Azda jediné na čo sa mohli jazdci a diváci sťažovať, bol extrémne silný vietor. MCP malo na Slovakiaringu zastúpenie v podobe Tomáša KOMÁRA, ktorý tak ako oproti Trebaticiam nezmenil ani auto, ani kategóriu. Ako cez kopírák bol aj jeho dosiahnutý výsledok. Opäť najrýchlejší čas v tréningu, po ktorom nasledovala rýchla prvá jazda, po ktorej sa zaradil na 2.miesto, so stratou 0,6 s na vedúceho Kóssiho. Nasledovala pomalšia druhá ostrá, po ktorej už strácal 0,8 s aj na Nováka a po tretej ostrej sa nakoniec prepadol znova na 4.miesto. Zemiaková medaila síce nieje u pretekárov zrovna obľúbená, ale v konkurencii 22 jazdcov sa neúspechom nazvať nedá.

[singlepic id=27799 w=900 h=720 float=center]

[nggallery id=1550]

Autor: TK  Foto: TK a www.autosportfoto.sk

Populárne články