Connect with us

Šport

Úspešní piešťanskí triatlonisti

Published

on

Reklama

V sobotu sa konal v krásnom prostredí Rajeckej doliny prvý ročník crossového triatlonu. Pretekári si mohli zmerať sily v dvoch dĺžkach tratí.

triatlon fotkaV strede Jana Štefečková Beňačková

Reklama

REKLAMA

FDS2014_banner700x600_def1

Reklama

Plávanie na 500 m alebo kilometer v 16 stupňovej vode dalo zabrať aj v neoprene. Trasa na horský bicykel, kde je povinná aj prilba viedla horským terénom s dvoma strmými stúpaniami a cez hlboký potok. Beh na tri alebo šesť kilometrov miernymi kopčekmi zase okolo jazera, v ktorom sa plávalo.

Z Piešťancov si najlepšie počínala Jana Štefečková Beňačková, ktorá zvíťazila na kratšej trase v kategórii ženy za 1:14:11, ale aj Lýdii Drahovskej, ktorá na tej istej trase skončila prvá medzi dorastenkami. Druhý medzi mužmi tiež na kratšej trase skončil Juraj Filus, ktorý sa vedie crossfitu a na triatlonových pretekoch bol po prvýkrát.

Jane Štefečkovej sa darilo aj týždeň predtým, keď zvíťazila na cross Hertl triatlone na piesočnatej trase v Borskom Mikuláši.

„Ako triatlon na Búroch nazval môj kamarát – Dakar triatlon bol naozaj namáhavý, bežalo sa len po piesku a aj bicyklová trať viedla piesočnatými borovicovými hájmi, oproti tomu trať v Rajci bola príjemná kopcovitá a ani nebolo tak teplo,“ zhodnotila dvojnásobná víťazka.

triatlon fotka2Vľavo Piešťanec Juraj Filus

(vp)

Populárne články