Connect with us

Šport

Cyklistika: J. Metelka má za sebou ďalší úspešný týždeň

Published

on

Reklama

Tri preteky v rade, dvojnásobný zisk cenných kovov, z toho jedno víťazstvo. Takýto úspešný týždeň má za sebou Jozef Metelka z Piešťan, ktorí žije a preteká vo Veľkej Británii.

metelka

Reklama

REKLAMA

FDS2014_banner700x600_def1

Reklama

Aktuálne z najlepší slovenský paracyklista odštartoval náročnú sériu v pondelok 26. mája na North Road CC Circuit Races. V silne obsadenom preteku sa mu podarilo vybojovať druhé miesto. V závere sa mu podarilo odpútať sa ešte s jedným pretekárom od pelotónu, pričom Piešťanec musel ťahať sám, keďže jeho súper sa len viezol v závetrí. V záverečnom šprinte hore kopcom už Jozefovi došli sily a súper ho predbehol.

Tieto preteky však preňho boli zrejme iba tréningom na utorňajšie podujatie BC West Thames 7 (Twickenham CC), ktoré bolo podľa jeho vyjadrenia bojom. „Silný dážď a veľa vody nám to nezľahčovali,“ zhodnotil Jozef Metelka po preteku, v ktorom zvíťazil. Podarilo sa mu dostať do štvorčlenného úniku a v záverečnom súboji sa dostal na čelo. Tesne za ním bol Lewis Atkins, ktorému Metelka tentoraz ukradol prvé miesto.

Z pretekov National A Hillingdon GP, ktoré sa uskutočnili v nedeľu 1. júna má náš cyklista zmiešané pocity. S 10. miestom nie je spokojný. „Vždy som si myslel, že na pretekoch treba pre víťazstvo dostať zo seba to najlepšie a nie robiť všetko pre to, aby som nenechal niekoho iného vyhrať. Musím sa ešte veľa učiť,“ zhodnotil Jozef Metelka s odkazom na cyklistické tímy, ktoré robia všetko pre to, aby pripravili súperov o čo najviac energie.

Viac informácií priamo z prvej ruky od úspešného piešťanského športovca získate na jeho FB stránke – https://www.facebook.com/jozefmetelka.

Autor: mp Ilustračné foto: archív JM

 

Populárne články