Connect with us

Šport

Piešťanskí džudisti priniesli z Turnaja olympijských nádejí zlato a tri bronzy

V sobotu 9. decembra sa najmladší džudisti Judo Asgard Piešťany zúčastnili Turnaja olympijských nádejí v bratislavskej Sokolovni, čo bola zároveň aj ich súťažná premiéra. Na turnaji, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 150 zápasníkov, sa piešťanskú klub predstavili štyria zápasníci, jedno dievča a traja chlapci: Lívia, Lukáš, Marek a Sebastián.

Published

on

Reklama

„Naši Judisti nadviazali na úspechy ich predchodcov – premiéristov z roku 2014, odvtedy sme na území SR nepôsobili a všetci získali cenné kovy, čo je parádny úspech. S osemročným Sebastiánom Winfurtom som na súťaži nerátal, nakoľko sa dva týždne predtým zranil na futbale, no tento bojovník si chcel pomerať sily s ostatnými. Vo váhovej kategórií do 30 kg získal bronz. Deväťročný Lukáš Hromádka vo váhovej kategórií do 37 kg získal takisto bronz,“ popisuje úspechy svojich zverencov tréner Patrik Schlesinger.

Desaťročná Lívia Vatolíková mala najťažšiu pyramídu zo všetkých, nakoľko zápasila iba proti chlapcom, no táto skutočnosť ju vôbec nezaskočila. Vo váhovej kategórií do 32 kg získala bronz a dokonca si dokonca dovolila aj taký husársky kúsok, že hodila najrýchlejší Ippon (predčasná výhra za čistú techniku hodenia súpera na lopatky) za 8 sekúnd. „Je to dôkaz, že sila vôle je viac ako iba hľadanie spôsobov, čo sa ako nedá!“ konštatuje P. Schlesinger.

Reklama

Osemročný Marek Gašparík v najťažšej váhovej kategórií do 62 kg získal s úplným prehľadom zlato, keď každého súpera porazil predčasne na Ippon. „Decká majú môj obdiv, nakoľko každý svoj vyhratý zápas vyhrali predčasne na Ippon, no nielen za to, ale aj za ich tvrdú prácu na tréningoch. Pevne verím, že ich rodičia budú aj naďalej v tomto olympijskom športe podporovať. Ak by mali aj ďalšie deti záujem sa pridať do nášho pohodového tímu Judo Asgard Piešťany, robíme pravidelné nábory priamo v našom ´Rodinnom Centre Piešťany´ v budove PT Univerzal. Už teraz sú všetci športovci vítaní,“ pozýva Patrik Schlesinger.


TS / red

Reklama

Populárne články