Connect with us

Šport

Ondrej Kubo premiérovo Triatlonistom roka

Ondrej Kubo, rodák z Piešťan, momentálne reprezentujúci Trinity triathlon team Bratislava, ale hlavne Slovensko na medzinárodnej pôde, sa stal premiérovo Triatlonistom roka. Ocenenie si prebral pred niekoľkými dňami pri slávnostnom vyhlásení ankety. Tento rok má za sebou viacero výborných umiestnení a kvalitných výkonov.

Published

on

Reklama

Ondrej Kubo tento rok získal 4. miesto na MS v dlhom duatlone a 6. miesto na MS v dlhom triatlone. „Vďaka týmto výsledkom sa dokázal presadiť aj v dlhodobých rebríčkoch – ako prvý Slovák zvíťazil vo Svetovom pohári v dlhom triatlone za rok 2023 a vo Svetovom pohári dlhého duatlonu obsadil 3. miesto. Ako prvému Slovákovi sa podarilo pódiovo presadiť sa vo dvoch konečných svetových rebríčkoch v jednom roku,“ uvádza portál triatlon.sk.

Reklama

Vlani mal síce na konte aj titul majstra sveta v dlhom duatlone, čo sa tento rok nepodarilo dosiahnuť, ale u hlasujúcich v ankete zrejme viac zavážilo osem hodinovej hranice na pretekoch v dlhom triatlone. „Ako prvému Slovákovi sa to podarilo Ondrovi v nemeckom Rothe (Challenge) a následne prekonal túto magickú hranicu aj na domácom šampionáte v Piešťanoch,“ informuje tritlon.sk. Domáci výkon je o to cennejší v akých podmienkach ho Ondrej Kubo dosiahol.

Okrem triatlonových úspechov zaznamenal Ondrej aj veľmi dobrý výsledok na Majstrovstvách Slovenska v maratóne, kde skončil štvrtý.

Reklama

-red- Zdroj: triatlon.sk Foto: Ján Luky

Populárne články