Connect with us

Šport

Piešťanské hry majú mladšie dvojča – Moraviansku venušu

Published

on

Reklama

Už tretí ročník pretekov O pohár Moravianskej venuše sa uskutočnil 28. mája. Pre mnohých budúcich atlétov z piešťanských základných škôl to je vynikajúca príležitosť pripraviť sa na Piešťanské hry, ktoré sa konajú už od roku 1965.

[singlepic id=43255 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Žiaci, učitelia aj bývalí reprezentanti v atletike hodnotili atmosféru podujatia na výbornú. „Majú vynikajúcu organizačnú aj športovo-organizačnú úroveň. Hodnotím tieto preteky ako dobrý vstup do ďalšieho ročníka olympijských festivalov detí a mládeže Slovenska, ktorých vyhlasovateľom je Slovenský olympijský výbor,“ povedal bývalý maratónec Anton Javorka, predseda Slovenskej asociácie športu na školách.

Masová úroveň športu nie je u dnešných detí podľa jeho názoru rovnaká ako v minulosti, ale „talenty máme aj dnes a sú výkonnejšie.“

Reklama

O poháre vyzdobené obrazom venuše v Moravanoch nad Váhom súťažili deti zo škôl v Piešťanoch a okolitých obciach. Mohli si zmerať sily v behu, hode loptičkou a skoku do diaľky. „Sú to disciplíny, ktoré sú blízke deťom,“ povedal zakladateľ pretekov Štefan Domonkoš.

[nggallery id=2314]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články