Connect with us

Šport

Piešťanská mládež súťažila na vodách Váhu v Komárne

Published

on

Reklama

Posledné,  finálové kolo Majstrovstiev Slovenska vo vodáckej súťaži Formula Future sa konalo v sobotu  6. septembra v Komárne.  Súťaže sa zúčastnili aj pretekári Klubu vodných motoristov a vodných športov Piešťany, z ktorých sa v tomto kole najvyššie dostal Lukáš Paulovič. Lukáš získal medzi mladšími žiakmi tretiu priečku a v celkovom umiestnení na Majstrovstvách Slovenska skončil ako druhý.  Po zrátaní bodov  boli starší pretekári  prví medzi družstvami a celkovo sa oddiel Piešťany umiestnil na výbornom druhom mieste.

Súťaž pozostávala z dvoch častí: v prvej  súťažili vo viazaní vodáckych uzlov a v druhej časti pretekov v jazde na motorovom člne.  Organizátorom tretieho kola bol Kormorán Komárno a za Piešťany súťažili vo finále Lukáš Paulovič, Pavlína Paulovičová, Lucia Hužovičová, Ján Hužovič a Martin Paulovič.

Reklama

08

V kategórii mladších žiakov sa najlepšie z domácich pretekárov umiestnil Lukáš Paulovič na treťom mieste a na  piatom mieste sa umiestnila Paulína Paulovičová. Víťazom tejto kategórie bol Oliver Šíra z Malaciek. V kategórii starších žiakov sa z domácich pretekárov najlepšie umiestnila  Hužovičová Lucia na štvrtom mieste, hneď za ňou sa na piatom mieste umiestnil jej brat Ján Hužovič a na siedmom mieste skončil Paulovič Martin. Víťazom tejto kategórie sa stal Slaný Vladimír z Bratislavy.

Reklama

Vodaci mot3

Po tomto treťom kole organizátori zrátali body každého jedného pretekára z celej série a vyhlásili  celkových víťazov Majstrovstiev Slovenska v súťaži Formula Future.  Majstrom Slovenska sa v kategórii mladších žiakov stal Kristian Viktorin z Malaciek. Z piešťanského klubu sa umiestnil ako druhý Lukáš Paulovič, ako štvrtý skončil Fekete Filip na 10.mieste skončila Reháková Nina na 12.mieste Paulovičová Paulína, a na 14. mieste Rehák Marko. Majstrom Slovenska sa v kategórii starších žiakov stal Slaný Vladimír z klubu Inter Bratislava. Z Klubu vodných motoristov a vodných športov Piešťany sa stal tretím Hužovič Ján, ako piata skončila  Hužovičová Lucia, siedmy skončil Paulovič Martin, ôsmy skončil Soviš Max a jedenásty skončila Reháková Daniela.

V kategórii družstvá oddiel Piešťany skončil u mladších pretekárov na druhom mieste a u starších na prvom. Ako družstvo sa Piešťany  umiestnili celkovo na druhom mieste.

Martina Bábiková, foto: Pavlovič Pavol

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články