Connect with us

Šport

Piešťanka získala ďalšiu trofej na extrémnom zjazde

Published

on

Reklama

Už druhé víťazstvo v tejto sezóne má za sebou Jana Štefečková Beňačková z Piešťan. Zo žien na snowborde bola v cieli extrémneho zjazdu prvá. Red Bull Homerun sa uskutočnil v sobotu 29. marca v Jasnej.

homerun benackova

Reklama

Na štart sa postavili vyše dve stovky vyznávačov extrémneho lyžovania a snowboardovania. O neopakovateľný zážitok sa postarali aj nie príliš dobré snehové podmienky, pre športovcov to bola o to väčšia výzva.

„Trať bola rozbitá, koľaje a bubny na mäkkom snehu,“ zhodnotila víťazka jednej z kategórií Jana Štefečková Beňačková.

Reklama

REKLAMA:

Monitoring_dirofilaria_pes

Lyžiari aj snowbordisti museli najpr absolvovať 50 metrový šprint za lyžami alebo doskou a potom rýchlo dole. Najrýchlejší na lyžiach bol Andrej Prevuzňák, prvý z mužov na doske prišiel do cieľa Milan Purdeš a medzi na snowborde opäť dominovala Jana Beňačková-Štefečková. Bolo to pre ňu už druhé víťazstvo v tejto disciplíne v aktuálnej sezóne. Začiatkom februára absolvovala extrémny zjazd v Tatranskej Lomnici.

„Teším sa, že mám takých priateľov ako mám. So servisom dosky mi pomohol Michal Bekeš, minuloročný víťaz Home Runu, Rado Židek si so mnou pojazdil pred pretekmi, ďalší mi dal lístky, keď sa dozvedel, že idem pretekať, aj touto cestou im veľmi pekne ďakujem,“ povedala úspešná Piešťanka po pretekoch.

Text: red Foto: Matúš Rendek/redbull.com

Populárne články