Connect with us

Šport

Karol Kevan získal na odmeňovaní športovcov mimoriadnu cenu

Published

on

Reklama

V ankete Najúspešnejší športovci mesta Piešťan za rok 2013 zvíťazili Jerguš Jacko, Lukáš Lacko a hokejisti ŠHK 37. Mimoriadnu cenu prevzal z rúk primátora najstarší slovenský otužilec Karol Kevan, ktorý je známym propagátorom zdravého životného štýlu.

kevan

Reklama

Výsledky ankety vyhlásili 28. marca v kultúrno-spoločenskom centre Fontána. Okrem primátora Rema Cicutta odovzdávala ceny najlepším piešťanským športovcom aj Iveta Babičová, predsedníčka komisie školstva a športu, ktorá ocenených vyberala na základe nominácií zo strany verejnosti.

V kategóriách jednotlivcov už tradične vyhlásili iba prvé miesta, ostatní športovci boli odmenení v abecednom poradí. Najlepším reprezentantom medzi dorastencami sa stal kanoista Jerguš Jacko, ktorý bol v uplynulom roku štvrtý na majstrovstvách Európy, šiesty na majstrovstvách sveta a stal sa majstrom Slovenska.

Reklama

Tenista Lukáš Lacko je najlepším športovcom medzi dospelými. V roku 2013 sa prebojoval do štvrťfinále ATP turnajov v Aucklande a Tokiu, zvíťazil na Slovak Open a je najlepšie umiestneným slovenským tenisom v rebríčku ATP. Slovensko reprezentoval ako člen daviscupového tímu a získal titul Tenista roka.

REKLAMA:

Monitoring_dirofilaria_pes

V kategórii dorastencov boli ďalej ocenení: Lýdia Drahovská (triatlon), Šimon Dúbrava (kolky), Patrik Gálik (bojové športy), Matúš Janík (plávanie), Adam Masár (lyžovanie na tráve), Sára Niepelová (plávanie), Tatiana Šimová (tenis), Filip Valo (kanoistika), Gabriela Žitňanská (hokej). Medzi dospelými to boli Martin Hauser (bojové športy), Brtanislav Jakubec (curling), Matúš Janči (bojové športy), Karina Petrikovičová (plávanie), Magdaléna Rybáriková (tenis), Matej Rusnák (kanoistika), Boris Turčan (break dance), Richard Vančo (veslovanie).

Najlepšími kolektívmi sú hokejisti ŠHK 37 Piešťany, Piešťanské čajky a družstvo žien Tenisového klubu kúpele Piešťany.

Prvýkrát samospráva ocenila aj najlepšieho trénera. Cenu získal Ladislav Bačík, zaslúžilý majster športu, úspešný plavec i vodný pólista, účastník dvoch olympiád ( Helsinky 1952, Melbourne 1956), dlhoročný tréner a učiteľ plávania, ktorý vlani oslávil životné jubileum 80 rokov.

Mimoriadna cena primátora mesta Piešťany putovala do rúk Karola Kevana, ktorý vo februári oslávil 90 rokov. Známy propagátor zdravého životného štýlu sa preslávil ako najstarší otužilec na Slovensku. V ľadovej vode sa prvýkrát verejne kúpal už v roku 1965, neskôr do Piešťan pozval populárnych pražských otužilcov.

Primátor udelil aj mimoriadnu cenu TALENT ROKA 2013 Tobiasovi Munkovi, ktorý je vo veku 7 rokov talentovaným golfistom.

Text: MP Foto: Barbora Piovarčiová/MsÚ

Populárne články