Connect with us

Šport

Piešťanec Martin Klčo bude hájiť farby Slovenska v extrémnom zjazde ľadovým tobogánom

Published

on

Reklama

Trenčan Boris Mravík a Piešťanec Martin Klčo sú historicky prvými slovenskými reprezentantmi Red Bull Crashed Ice. Vôbec prvý krát bude mať Slovensko reprezentačný tím, ktorý bude hájiť naše farby v korčuliarskej disciplíne – extrémny zjazd na korčuliach ľadovým korytom, po celom svete. V sobotu 4. decembra 2010 sa najrýchlejší slovenskí korčuliari stretli v mekke hokeja – Trenčíne. O dve miesta v reprezentačnom tíme Red Bull Crashed Ice sa, na zimnom štadióne jedného z najlepších korčuliarov NHL Mariána Gáboríka, pobilo 60 korčuliarov, ktorí napriek nepriaznivému počasiu, pricestovali zo všetkých kútov Slovenska.

[singlepic id=7870 w=320 h=240 float=left]Po kvalifikačných jazdách, kde všetci korčuliari absolvovali dve merané kolá, na špeciálne postavenej trati s preskokmi, lavičkami, skrčkou pod mostíkom a slalomom sa z víťazstva tešil domáci Boris Mravik (17). Tridsaťdva najrýchlejších korčuliarov postúpilo z kvalifikácie do finálových bojov, kde sa už na štart postavili vylosované štvorice. Do finále sa postupovala štvrorka – Boris Mravík, Robert Dekány (Nové Zámky) , Tomáš Palko (Šarišské Michalany) a Martin Klčo. Tí, si poriadne preverili kondičku, keď finálové jazdy boli pre férovosť až štyri. Neporazeným šampiónom sa napokon stal Trenčan Boris Mravík. Spolu s ním do reprezentačného tímu postupuje Martin Klčo (22) z Piešťan, ktorý v každej z finálových jázd skončil na druhom mieste. ,,Vôbec som nečakal, že postúpim. Je to pre mňa veľké prekvapenie. Teším sa, že vďaka korčuľovaniu spoznám nové krajiny a trúfam si na súboje s tými najlepšími korčuliarmi v Mníchove a aj na ďalších pretekoch,” [singlepic id=7871 w=320 h=240 float=right]povedal Klčo. Red Bull Crashed Ice Slovak Team ešte pred úvodnými pretekmi v Mníchove absolvuje tréningový kemp v idylickom zimnom rezorte Waidring v Rakúsku, kde bude postavená tréningová trať.

Reklama

Extrémny zjazd na korčuliach ľadovým korytom Red Bull Crashed Ice ohúri v roku 2011 ešte viac fanúšikov. Potom ako sa v roku 2010 najtvrdší korčuliari planéty naháňali dolu úžasnými korytami v Mníchove a Québecu, túto zimu ich bude oficiálny svetový šampionát Red Bull Crashed Ice vítať v ľadových korytách štyroch miest – Mníchov, Valkenburg, Moskva a Québec. Tento rok prvýkrát aj s dvoma najlepšími slovenskými korčuliarmi.

Na úvodné preteky svetového šampionátu Red Bull Crashed Ice sa svetová korčuliarska elita vráti 15. januára 2011 do Olympijského parku v Mníchove, ktoré v roku 2010 [singlepic id=7869 w=320 h=240 float=left]prilákali viac ako 50-tisíc divákov. Tri týždne po mníchovskej zastávke – 5. februára, príde na rad Valkenburg v Holandsku, aby sa pripojil na významnú listinu miest, ktoré budú mať tu česť hostiť vôbec najlepších ľadových zjazdárov. Áno, rovinatá krajina ako Holandsko ma kopcovitú oblasť! Ľadová párty sa potom presunie do Moskvy, kde je 26. februára popri mase fanúšikov garantované aj počasie dosahujúce teploty ďaleko pod nulou. Nakoniec sa svetový šampionát Red Bull Crashed Ice vráti 19. marca do svojho rodiska – kanadského Québecu – na tradičné finále sezóny, do mesta, kde obrovské trate vedúce cez historickú časť starého mesta prilákali od roku 2006, kedy sa konali po prvý krát, každoročne cez 100-tisíc fanúšikov.

Reklama

Zjazd na ľade je zmes ľadového korčuľovania, zjazdu a fourcrossu, konajúca sa v mestskom prostredí, pričom aktérmi sú športovci v plnej hokejovej výstroji pretekajúci sa vo štvorici dolu strmými ľadovými korytami okorenenými skokmi, ľadovými mostíkmi, prekážkami a zákrutami. Princíp je jednoduchý: Prvý dolu vyhráva.

Zdroj: redbull.sk  Foto: Mat Rendek – Red Bull Photofiles

Populárne články