Connect with us

Šport

V sobotu príde do Piešťan viac ako 250 veslárov

Published

on

Reklama

V sobotu 11. decembra majú v Piešťanoch naplánované stretnutie priaznivci veslovania. Vravíte si, že na to je už zima? Ani nie, pretože nebudú jazdiť na Váhu, ale na veslárskych trenažéroch vrámci 6. ročníka halovej regaty O pohár Sĺňavy. Doteraz je prihlásených viac ako 250 pretekárov.

[singlepic id=7892 w=340 h=240 float=right]Podujatia sa zúčastnia veslári z Čiech, Maďarska, Rakúska a Slovenska, celkovo z jedenástich klubov. Pretekať sa bude vo všetkých vekových kategóriach od mladších žiakov, čo sú ročníky 1999 a 2000, až po veteránov. Najstarším prihlásením je 53-ročný Gábor Nagy z klubu Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesulet. Najpočetnejšou kategóriu je sú starší žiaci, kde je prihlásených  34 účastníkov.

Reklama

Podujatia sa zúčastní aj piešťanský veslár Lukáš Babač, ktorý si z novembrových majstrovstiev sveta vo veslovaní na Novom Zélande priniesol striebornú medailu zo skifu mužov ľahkých Váh. Vrámci regaty sa na poludnie uskutoční aj vyhlásenie najlepších slovenských veslárov za uplynulú sezónu.

Ak máte chuť, pokojne sa môžete regaty zúčastniť aj vy. Pre tých, čo nemajú skúsenosti s veslovaním a chcú si len vyskúšať pretek na trenažéri, je pripravená kategória Hobby na 500 metrovú trať. Prihlásiť sa je možné ešte v sobotu dopoludnia do 9:30 h na mieste konania, teda v hale Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch.

Reklama

Piešťanskí veslári veria, že touto regatou úspešne zavŕšia tento kalendárny rok aspoň pod strechou, keď preteky na vode počas uplynulej sezóny prekazilo, alebo ohrozovalo počasie a tešia sa na vašu návštevu.

Štartovú listinu si môžete pozrieť tu.

Autor: ht  Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články