Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci pripravili Topoľčanom predčasnú mikulášsku nádielku

Published

on

Reklama

V piatok 3. decembra 2010 privítali hokejisti ŠHK37 Piešťany na domácom ľade súperov z HC Topoľčany a pripravili im mikulášsku nádielku ako sa patrí. Ak chcete vedieť ako videli zápas, ktorý vyhrali Piešťanci 8:1, fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany, čítajte ďalej.

[singlepic id=7776 w=320 h=240 float=left]Ktovie, ako sa topoľčanskí chlapci pripravovali na tento duel. Hovorí sa, že na lídra je príprava raz tak tvrdšia, raz tak cieľavedomejšia, raz tak premyslenejšia. Treba sa predsa ukázať v čo najlepšom svetle. Kto vie. Lebo v skutočnosti to vyzeralo tak, že pred zápasom prišiel topoľčanský kapitán do našej šatne, pekne pozdravil, požiadal o pozornosť, poklonil sa a tak, ako to robia všetky slušné detičky, zaspieval našim koledu a poprosil o čo najštedrejšiu mikulášsku nádielku. A keďže naši určite nemajú srdce z kameňa a aj sa to sluší aj patrí, pánovi kapitánovi pekne krásne sľúbili, že darček bude skutočne taký, ako si celoročne poslúchajúci hokejisti Topoľčian zaslúžia. A stalo sa. Balíček síce nebol až do plna, ale Topoľčanci nemajú určite ani najmenší dôvod sťažovať na našu lakomosť.

Reklama

Pri rozkorčuľovaní išiel z hráčov Topoľčian rešpekt. Vystužení bývalými hráčmi Nitry a kompletnými štyrmi útokmi pôsobili až príliš sebavedome. Lenže pri terajšej našej forme nemali na nás šancu, ani keby sme hrali len s jednou korčuľou. Je veľmi dobré, že sa presadili všetky štyri útoky a chalani si z chuti zastrieľali.

Zápas sme začali ako osy a hneď po vhadzovaní sa skoro dostal do prečíslenia prvý útok dvojicou Pupák, Baran, ktorých trošku prísne zastavila píšťalka čiarového rozhodcu. Kto bude jasným pánom na ľade predviedol pár sekúnd po prvej minúte Mišo Peško, keď zle vyhodený puk Topoľčancami bez zbytočných vymýšľaní vypálil a projektil odrazom od hornej žŕdky končí po prvý krát v sieti hostí vedieme 1 – 0. V tejto časti hry ešte hostia hryzú. Už v tretej minúte, v presilovke Mihálik netrafí sám pred brázdnou bránou skákajúci puk. V 10. min. sa ocitá sám pred brankárom dnes najlepší na ľade, s chuťou hrajúci Miro Pupák, triafa však vyrážačku brankára. Naši napriek častým oslabeniam v tejto časti hry pevne držia opraty zápasu vo svojich rukách. Začiatkom 11. min. spoza brány, v presilovej hre, prihráva Dano Rosa na Matrina Klča a ten strelou po ľade popod ľavý betón zvyšuje náskok našich na 2 – 0. Pokračujeme v tlaku. V 12. min. sám pred bránou Majo Mihálik.  V14. sa sám pred bránu dostane Dano Rosa. Pri Hippíkovi stojí šťastena. V 18. min. je 3 – 0. Dvojica Románek Chylo ide na dvoch obrancov hostí, Jano Románek sa sťahovačkou zbavuje obrancu, prihrávka na Martina, ktorá sa ale odráža od korčúľ obrancu späť k Janovi, beckhand ponad padajúceho brankára. V tomto čase vidíme od našich výborný hokej, ktorý by pri vyššej rýchlosti spĺňal aj vyššie, ako prvoligové kritériá.

Reklama

[singlepic id=7777 w=320 h=240 float=right]Druhú tretinu začíname presilovkou o dvoch hráčov. Prvý útok si vymieňa puk až príde prihrávka Tomáša Bučku na osamoteného Martina Barana, sťahovačka doprava, pohyb brankára, backhendová strela ponad lapačku a je 4 – 0. Už o necelé 4. minúty pri prvom striedaní štvrtého útoku berieme hosťom na obrannej modrej puk, dostávame sa do prečíslenia troch na jedného, Dano Rosa v pásme nešpekuľuje s prihrávkami, nakorčuľuje si do čo najlepšej streleckej pozície, golfová rana ponad pravý betón a skóre sa mení po piaty krát…. vedieme 5 – 0. Prejde len 26. sekúnd a Topoľčanci sú zrelí na uterák. Zo stredu pásma prestrelí už nového brankára Belianskeho Miro Pupák, 6 – 0. Topoľčanci si po tomto góle nelogicky berú oddychový čas :-). Veď ste oddychovali doteraz, tak načo Vám je oddychový čas !

V 36. min. najkrajšia akcia zápasu. Druhý útok bleskove nakorčuľuje do pásma, prihrávka s “ očami “ od Miša Peška na Maja Mihálika, sťahovačka … 7 – 0.

V poslednej časti hry už vidíme viac krasokoľčuľovanie, ako hokej, naši sa ako slušní hostitelia prispôsobia topoľčianskemu tempu a je z toho iba hokejový odvar. Z tých zopár akcií stojí zato spomenúť azda len šancu Martina Chyla po prihrávke od Marcela Holoviča, keď sa Martin ocitne sám pred brankárom, ale ten hokejkou zastavuje strelu medzi nohy. Alebo krásnu individuálnu prácu Mira Pupáka s nebezpečný zakončením a strelou do hornej tyčky. Ešte sme však preskočili jeden z najkurióznejších gólov v našej sieti. Mišo Peško sa už nemohol pozerať na nemohúcnosť hostí a prihrávku od červenej čiary odrazom od svojej korčule prudko poslal za Adamov chrbát…. 7 – 1. Strelecký účet našich zakončil po prihrávke Martina Barana spoza brány, po dlhšom čase dobre adaptovaný “ náhradník “ za zraneného Joža Kubrického, s chuťou hrajúci Jaro Rybárik…. 8 – 1.

V utorok 7.12. budú všetci, ktorí sú zvedaví ako ďaleko potiahnu hokejisti ŠHK37 Piešťany víťaznú šnúru „nastúpení“ o 16:30 pri Easton Aréne – smer Senica. Vedenie ŠHK37 Piešťany nám ako mikulášsky darček tento výjazd finančne pokryje, jedna z možností ako investovať ušetrené peniaze sa určite vyskytne v útulnom bufete na senickom štadióne :-).

Autor: otto  Ilusstračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency



Populárne články