Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanskí fanúšikovia videli Yettiho a osem gólov

Published

on

Reklama

V utorok 30. novembra hostili piešťanskí hokejisti mužstvo Považskej Bystrice. Piešťanci pokračovali v úspešnej sérii a zvíťazili 6:2.  V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=7741 w=320 h=240 float=left]Viete o tom, že sme videli YETTIHO ? Nemám na mysli toho himalájskeho muža, ktorého nikto nikdy nevidel, aspoň teda nie triezvy človek, ani auto jednej známej značky. My sme videli fanúšikovského yettiho. Sú ním dosiaľ nikdy nevidení, ani netušení fans Považskej Bystrice, o ktorých doteraz nik ani nechyroval, že vôbec existujú. Máme to my šťastie :-). Ale nie len kvôli tomuto bol tento hokej nezabudnuteľný. Hlavnou situačnou hviezdou a ozdobou zápasu bola situácia z 56. minúty, keď na našej modrej pri presilovke piatich Bystričanov proti trom našim, zobral na našej modrej puk Vrána, blesková prihrávka na nabiehajúceho Mira Pupáka, samostatný nájazd, bez špekulovania strela ponad vyrážačku… Nie je veľa zápasov, kde sa dávajú podobné góly. Bola to čerešnička na torte, ktorú si naši za predvedený výkon určite zaslúžili.

Reklama

Považská Bystrica opäť nesklamala. Hlavne v prvej tretine to bol veľmi dobre hrajúci a korčuľujúci tím, so zdravou chuťou na agresívny a tvrdý hokej, ktorú si s pomocou našich s postupujúcim časom opäť a zas museli nechať zájsť. Určite nás v tomto zápase potešili aj “ netradiční strelci „, ako sú Martin Klčo a Pavol Poláček.

V prvej časti hry až do strelenia vedúceho gólu Považskej Bystrice to bol úplne vyrovnaný zápas so šancami na oboch stranách. Naši pohrozili po prvý krát v tretej minúte, keď sa Martin Klčo dostal až pred brankára hostí, prihrával na Dana Rosu, ktorý mal pred sebou už len prázdnu bránu, ale bohužiaľ bola táto prihrávka na korčule a kým Dano spracoval puk, obrancovia Bystrice ho dostali do bezpečia od svojej brány. V 6. minúte výborne hrajúci útok Miša Peška si nakomplet vymenil puk, Majo Mihálik v koncovke triafa v jasnej pozícii sám pred bránou do betónu brankára Bratinu. V13. minúte sa mení skóre po prvý raz.  Ex “ Piešťanec “ Volek prihráva v presilovke krížne na [singlepic id=7742 w=320 h=240 float=right]Koledu, ten pred bránu na Vránom atakovaného Zlochu, ktorý však dostane puk spôsobom dochádzajúceho angličáka za bránkovú čiaru. Prehrávame 0 – 1. O minútu neskôr berie vyrovnanie do svojich rúk Holovič, sám nakorčuľuje zprava, blesková strela švihom končí na tyči avšak ani následné dorážky sa nepodarí doklepnúť za chrbát dezorientovanému Bratinovi. Ešte v tej istej minúte sa zastreľuje Majo Mihálik, sám pred brankárom opäť do betónu. V 17. minúte  sa to už Marekovi  podarí. Po prihrávke od Miša Peška spoza hráča trafí presne po ľade popod ľavý betón.  Vyrovnané 1 – 1. V poslednej minúte prvej tretiny hráme presilovku o dvoch hráčov a Paľo Poláček prestrelí všetko, čo mu stojí v ceste 2 – 1.

Reklama

Do druhej časti hry akoby prišli iné mužstvá. Prvých 10 minút sme okrem jednej strely Považskú skoro ani nevpustili do nášho pásma. Začíname šancou druhého útoku, keď po prihrávke Miša Peška, Majo Mihálik len jemne tečuje a nadvihne puk, ktorý Bratina chytá spôsobom, ani neviem, ako ma ten puk trafil. V 24 .minúte vedieme 3 – 1. Martin Klčo sa po obliehaní a beckendovej strele Petra Učňa dostane k odrazenému puku a dopraví ho po tretí krát za Bratinov chrbát. Až v 32. minúte sa dostanú ako tak k aktivite hostia a hneď svoju aktivitu menia na gól. Minútu sa nemôžeme dostať po zlých vyhodeniach z pásma, až to zaklincuje Smerčiak presnou strelou, na ktorú Tomáš ani nezareaguje 3 – 2. Nastáva naše hluché obdobie, prichádzajú nepresnosti. Z agónie nás vyslobodzuje trošku pomiešaný útok. Jaro Rybárik na modrej cez celé pásmo nájde Joža Haringa, ten pred bránu na atakovaného Martina Barana a buď on, alebo brániaci hráč, presne triafajú do pravého horného rohu a je 4 – 2 .

V poslednej časti hry už Bystrica až tak nehryzie, zápas upadá do komorného tempa. V tejto časti sa presadíme dvakrát. Najprv v 43. minúte končí švihový projektil Marcela Holoviča po piaty raz v bráne, 5 – 2. Celkový účet zápasu zakončil hokejovou lahôdkou Miro Pupák v oslabení o dvoch hráčov. Vyhrávame 6 – 2, a kedže druhý v poradí, Liptovský Mikuláš pokazil mnohým tikety, náš náskok opäť narástol na päť bodov. Vidíme sa v piatok na derby s Topoľčanmi.

Autor: otto Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články