Connect with us

Šport

Paralympionikov privíta na Kúpeľnom ostrove premiér Fico

Published

on

Reklama

Naši reprezentanti priniesli z Londýna dve zlaté, jednu striebornú a tri bronzové medaily. V piatok 14. septembra o 14.00 h otvoria blízko hudobného pavilónu Harmony chodník slávy, ktorý je venovaný ich úspechom.

V[singlepic id=34706 w=320 h=240 float=left] chodníku budú osadené bronzové plakety pripomínajúce všetkých paralympijských medailistov v histórii samostatnej Slovenskej republiky. Až do paralympiády v Londýne ich bolo 79, po nej pribudli ďalší. Medzi nimi aj závodníci z Cyklistického klubu Piešťany – zrakovo postihnutý športovec Vladislav Janovjak s pilotom Róbertom Mitošinkom. Aj vďaka nim obsadilo Slovensko 41. miesto v medailovom poradí krajín.

Reklama

Chodník slávy je už dokončený a čaká na svoje slávnostné otvorenie. Nachádza sa blízko hudobného pavilónu Harmony a  je vybavenýaj  QR kódom, ktorý po načítaní mobilným telefónom poskytne návštevníkom všetky potrebné informácie.

REKLAMA

Reklama

Paralympionikov bude v piatok 14. septembra v Piešťanoch vítať aj premiér Robert Fico. Potvrdila to jeho hovorkyňa Beatrice Hudáková. Premiér podľa jej slov pozýva športovcov na slávnostnú recepciu.

[nggallery id=1898]

Text: ts/red Foto: Martin Palkovic

Populárne články