Connect with us

Šport

Dračie lode: niektoré posádky skončili vo vode

Published

on

Reklama

Počas otvorenie letnej sezóny 4. júna pretekali na Váhu dračie lode. Neobvyklé plavidlá, na ktoré si však Piešťanci už pomaly zvykajú, prilákali množstvo zvedavcov. Aj tí sa vďaka slnečnému počasiu na záver pretekov spolu s posádkami okúpali v rieke.

[singlepic id=14520 w=320 h=240 float=right]Bojovalo sa o pohár primátora, medzi súpermi však panovala priateľská atmosféra. Dračie lode majú ľudí spájať a naučiť ich spolupracovať a v Piešťanoch sa to podarilo. Trať sa začínala pod Krajinským mostom, merala 170 metrov a končila pri Kolonádovom moste. Posádky mali 22 členov a museli byť medzi nimi aj ženy.

Reklama

Do finále sa nakoniec prebojovali tímy Farmári TN, Neptún klub a Muchen tuchen, ktorí poslednú jazdu nedokončili pretože kormidelník stratil kontrolu nad loďou. Zvíťazili Farmári z Trenčína s časom 48,9 s, Neptún klub bol iba o 2 sekundy horší. Poradie ostatných posádok bolo nasledovné: Drotikári, Dinosauri, Sĺňavskí draci, Domoss, Vrtáci.

[singlepic id=14530 w=320 h=240 float=left]Okrem trenčianskeho boli všetky tímy z Piešťan. Podľa organizátora pretekov Milana Koščála účasť prisľúbilo viac posádok, najmä zo stredných škôl. Bola pripravená aj súťaž o najlepšiu školu, ale nakoniec prišli len študenti SPŠE, ktorí si na začiatočníkov počínali veľmi dobre.

Reklama

„Tie lode sú tu. Keď sa dohodneme môžeme hocikedy trénovať. Predstavujem si, že by mohli súťažiť medzi sebou školy. Takéto preteky môžeme spraviť na jeseň,“ povedal Milan Koščál.

[nggallery id=787]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články