Connect with us

Šport

Formula Future na Sĺňave

Published

on

Reklama

Počas druhého májového víkendu v areáli Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany odštartovali ďalší ročník majstrovstiev Slovenska vo Formuli Future. Súťažia v nej deti rozdelené do vekových kategórii. Na rýchlosť viažu základné uzly ako half- hitch, dračiu slučku, ambulantný a lodný uzol. Nasledujú dve rozjazdy na gumenom, ručne ovládanom člne s 10 hP motorom.

[singlepic id=14212 w=320 h=240 float=left]Usporiadateľský klub vymodlil počasie a tak sa deti zišli v hojnejšom množstve ako minulý rok. Boli rozdelené do dvoch vekových kategórii podľa veku ( 2000-02 a 1995-98). Zrána sa začali učiť viazať, pretože rok je dlhá doba a malá hlávka si pamätá „dôležitejšie“ veci. Prítomní mladí reprezentanti s tým samozrejme problém nemali a konkurencii pomohli. Nasledovali povinné tréningy na vodách Sĺňavy.

Reklama

Po malej obednej obednej pauze sa začalo naostro. Stres sa samozrejme odrazil na šikovnosti niektorých pretekárov. Predtým dokonale zvládnuté pohyby prstov sa stávali často nekoordinovanými, niektorí ale prekvapili sami seba a prekonali vlastné časy z meraného tréningu. Na vode malým pretekárom život komplikoval silný juhovýchodný vietor a výsledné časy samozrejme ovplyvnili ich skúsenosti, odvaha a rozvážnosť.

V kategórii mladších bolo výsledné poradie – 3. Christian Kuric , 2. Vojtech Hejna (na snímke) a na najvyšší schodík sa postavila Emese Szepová. Medzi skôr narodenými zvíťazil Tomáš Jurák, na druhom mieste skončil Krištof Szabo a na treťom Martin Paulovič.

Reklama

Autor: Barbora Jánošíková

Populárne články