Connect with us

Šport

Piešťanci úspešní na Primátorkách

Published

on

Reklama

Piešťanskí veslári sa zúčastnili počas uplynulého víkendu (4.-5.6) 98. ročníka uznávaných pražských Primátoriek. Osemveslica veteránov vyhrala A kategóriu mužov masters a Lukáš Babač bol členom posádky VK Smíchov, ktorá v hlavnom preteku osemveslíc mužov doveslovala tretia, bola však najlepšou amatérskou posádkou.

[singlepic id=14534 w=320 h=240 float=left]Posádka Pavol Kuhajda, Peter Mičutka, Eduard Drlička, Miroslav Škulec, Milan Rusnák, Tomáš Kubla, Branisalv Jurga, Mário Ulehla a kormidelníčka Erika Jurgová štartovala hneď v prvej jazde veteránskej kategórie. Tím zo Sĺňavy síce dovesloval na treťom mieste, keď vyhrala loď, v ktorej sedeli legendy českého veslovania ako Chalupa či Vabroušek, avšak aj tak získal medaile, pretože v najmladšej A kategórii mužov masters mu patrilo prvenstvo. Piešťanskí masters veslári sa plánujú zúčastniť koncom júna Richmond regaty v Londýne a vrcholom ich sezóny budú veteránske majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia začiatkom septembra v poľskej Poznani.

Reklama

V hlavnom mužskom preteku osemveslíc na Primátorkách sa odohral súboj medzi spoločenstvom Dukly Praha a Lokomotívy Beroun a reprezentačnou osemveslicou Českej republiky. Po krásnom súboji o sekundu vyhrala skúsenejšia posádka Dukly a Berouna. Na treťom mieste doveslovala posádka VK Smíchov a Neratovic, ktorej členom bol aj slovenský reprezentant Lukáš Babač z piešťanskej Sĺňavy veslujúci v Čechách za VK Smíchov.

Ak máte chuť pozrieť si záznam z pretekov v Prahe kliknite na tento link. Žiaľ veteránske osmy sa do prenosu nezmestili, avšak finále vrcholného preteku osiem mužov aj s piešťanskou účasťou začína v čase 62 minút 15 sekúnd.

Reklama

Autor: db Foto: www.primatorky.cz

Populárne články