Connect with us

Novinky

Ocenili najúspešnejších športovcov Piešťan za rok 2019

Published

on

Reklama

Vyhodnotenie ankety Najlepší športovci Piešťan sa tento rok konalo už po dvadsiaty siedmy raz. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa neuskutočnilo oficiálne oceňovanie, ktoré sa tradične koná na jar. Ceny budú jednotlivým športovcom alebo športovým kolektívom odovzdané dodatočne.

Vyhodnotenie ankety o najúspešnejších športovcov roka v Piešťanoch sa realizuje na základe návrhov od športových subjektov a občanov, ktoré schvaľuje komisia pre šport, rekreáciu a cestovný ruch.

Reklama

V kategórii dorastencov, športovcov do 18 rokov, sa najúspešnejším športovcom stal kanoista Daniel Rybanský.

Daniel Rybanský – 17 rokov, rýchlostná kanoistika

Reklama

Nádejný kajakár bol začiatkom roku 2019 zaradený do Športového centra polície. Za 9 rokov, počas ktorých sa venuje svojmu športu patria medzi jeho najväčšie úspechy 5. miesto v kategórii K2 1000m na majstrovstvách sveta juniorov/U23 v Rumunsku a tiež 4. miesto v kategórii K2 1000m na majstrovstvách Európy juniorov/U23 z Českej republiky. Oba úspechy sa mu podarilo dosiahnuť v roku 2019.

Ďalšie miesta v kategórii dorastencov obsadili:

Peter Kizek – kanoe
Tamara Kolářová – vodné pólo
Filip Lányi – plávanie
Tobias Munk – golf
Viktor Samuel Podhradský – kajak
Vanesa Pomajbová – futbal
Andrea Slabá – šach
Lenka Stískalová – silový trojboj
Olívia Ana Šprláková Zmorová – plávanie

V kategórii dospelých športovcov získal prvé miesto paralympijský cyklista Jozef Metelka.

Jozef Metelka – 34 rokov, paralympijský cyklista

V cyklistike zdravotne postihnutých sa presadil krátko po vstupe do profesionálneho športu, na majstrovstvách sveta v Mexiku v roku 2014, kde získal jednu zlatú a dve strieborné medaily. Zaradil sa medzi elitu paracyklistov, čo potvrdzuje dlhodobo stabilnými výkonmi na vrcholných podujatiach. V roku 2016 sa zúčastnil na paralympijských hrách v Rio De Janeiro, kde získal dve zlaté a jednu striebornú medailu. Trojnásobný svetový šampión sa stal v roku 2015 Paralympionikom roka.

Ďalšie miesta obsadili:

Jaroslav Baláž ml. – vznášadlá
Lýdia Drahovská Lýdia – triatlon
Martin Kolárik– vodné pólo
Veronika Kolníková – plávanie
Ondrej Kubo – triatlon
Lacko Lukáš – tenis
Magdaléna Rybáriková – tenis
Richard Vančo – veslovanie
Zuzana Vráblová– wakeskate

Za najúspešnejší športový kolektív roka 2019 bol vyhlásený basketbalový klub Piešťanské čajky.

Piešťanské Čajky – basketbalový klub

Klub začal pôsobiť v extralige žien v sezóne 2012/2013. Jeho doterajšími najväčšími úspechmi je päť druhých miest v extralige, víťazstvo v Slovenskom pohári v sezóne 2016/17 a víťazstvo v stredoeurópskej basketbalovej lige CEWL v sezóne 2018/19.

Ocenený bol aj Tenisový klub Kúpele Piešťany a hádzanársky klub MHK Piešťany.

Ocenenie v kategórii Tréner a zaslúžilý pracovník v športe získal hádzanársky tréner Martin Nedorost.

Martin Nedorost – odchovanec piešťanskej hádzanej. Vo svojej trénerskej kariére trénoval dorastencov a mužov Piešťan a dorastenky Brezovej pod Bradlom. Medzi jeho najväčšie trénerské úspechy patrí 2x víťazstvo druhej ligy s dorastencami, s mužmi víťazstvo v 2 lige, 2x víťazstvo v 1. lige a úspešná baráž do extraligy. Ako nováčik 5. miesto v extralige, kde MHK Piešťany tesne ušiel postup v boji o medaily. S dorastenkami Brezovej 5. a 6. miesto v 1. lige dorasteniek.

Zdroj: piestany.sk

Populárne články