Connect with us

Šport

Nová hokejová hala má stáť na časti parkoviska

Published

on

Reklama

Zámer postaviť v Piešťanoch Národné tréningové centrum pre hráčov vo veku 18 a 20 rokov sa postupne stáva realitou. Zmluvu o poskytnutí dotácie na tento účel od Úradu vlády SR zverejnila radnica. Ide o 1 milión eur z rezervného fondu premiéra Roberta Fica.

Reklama

„Predseda vlády zo svojej rezervy vyčlenil 3 milióny eur na infraštruktúru hokeja, tak ako sľúbil pri stretnutí so slovenskými hokejovými reprezentantmi po majstrovstvách sveta,“ informoval tlačový odbor úradu vlády s tým, že je internou záležitosťou Slovenského zväzu ľadového hokeja, pre ktoré štadióny tieto peniaze použije. „Vláda už do tohto procesu nezasahuje.“

„Piešťany mali dlhodobo podanú žiadosť na SZĽH ohľadom pridelenia financií na výstavbu tréningovej haly a boli vybrané spoločne s Levočou a Banskou Bystricou,“ uviedol hovorca SZĽH Tomáš Štulajter.

Reklama

Dodal, že nepôjde o jednoduchú tréningovú halu. „V tomto roku by mal projekt dostať ďalšiu injekciu vo výške 500-tisíc eur, keďže sa uvažuje o výstavbe Národného hokejového centra a domov by v ňom mali nájsť výbery do 18 a 20 rokov, ktoré by hrali svoje zápasy práve v Piešťanoch.“

Primátor Remo Cicutto ešte v lete potvrdil, že na túto tému hovoril so zástupcami zväzu a vyjadril zámeru podporné stanovisko. Mesto zmluvu o dotácii zverejnilo koncom minulého roka.

Píše sa v nej, že hala má stáť na parcele č. 10140/1 čo je južná časť parkoviska pri zimnom štadióne. Samospráva sa zaviazala dotáciu použiť a vyúčtovať do 31. decembra 2015.

REKLAMA

Podľa zmluvy so SZĽH musí halu poskytnúť pre potreby štátnej športovej reprezentácie v ľadovom hokeji všetkých kategórií mužov a žien bezodplatne, v rozsahu 1 000 hodín ľadovej plochy ročne. Má ju však využívať aj mládež ŠHK 37 Piešťany. Môžu sa tam konať sústredenia rozhodcov, trénerov a iných športových odborníkov. Hala bude tiež miestom konania Memoriálu Ivana Hlinku a Turnaj Vlada Dzurillu.

„Aké využitie bude mať hala, záleží hlavne od zámerov prevádzkovateľa. Vylúčené teda nie je, aby tam našli domov aj krasokorčuliari,“ odpovedal hovorca SZĽH na otázku, či budú môcť halu využívať aj krasokorčuliari. Členovia ich tunajšieho klubu už dlhší čas trénujú v Novom Meste nad Váhom.

Doplnené (15. 1. o 22.00 h): Výstavbu novej haly privítal aj prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušnák:  „Bude to obrovský prínos pri výchove mladých hokejistov. Nebudú musieť vstávať skoro ráno a počas víkendov.“ K tomu, či bude halu prevádzkovať hokejový klub sa nevedel vyjadriť, „nakoľko nám nie je známe plné znenie zmluvy medzi mestom a úradom vlády.“

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Populárne články