Connect with us

Samospráva

Najlepšími športovcami Horanský, Babač a hokejisti

Published

on

Reklama

V piatok 25. marca boli ocenení najúspešnejší športovci mesta Piešťany už po osemnásty raz. Prvenstvo v kategórii juniorov si odniesol podobne ako v predchádzajúcich dvoch rokoch tenista Filip Horanský. Medzi dospelými tento rok vyhral veslár Lukáš Babač a v kategórii družstiev hokejisti ŠHK 37 Piešťany.

Filip Horanský z Tenisového klubu kúpele Piešťany mal vlani rozpačitú ale úspešnú sezónu. Získal napríklad bronzovú medailu na na olympijských hrách mládeže v Singapure vo štvorhre, bol vo štvrťfinále juniorského US open vo dvojhre, na ME družstiev do 18 rokov získal spolu so svojim tímom striebornú medailu. Je víťazom ankety Tenista roka za rok 2010 v kategórii juniorov, ktorú vyhlasuje Slovenský tenisový zväz. V tomto roku sa sústredí predovšetkým na zvládnutie prechodu do kategórie mužov, kam bude patriť na budúci rok, preto bude hrať už mužské turnaje a z juniorských len grandslamy.

Reklama

[youtube width=“450″ height=“300″]http://www.youtube.com/watch?v=1y0NZlHqKsw[/youtube]

Ďalšími ocenenými v kategórii juniorov za rok 2010 sú bez určenia kanoista Mário Janča, atlét Dušan Macháč, kolkár Tomáš Majerčík, kanoista Matej Michálek, kanoistka Romana Mikušová, plavec Mário Rusnák, krasokorčuliarka Monika Simančíková, tenistka Chantal Škamlová a vodný lyžiar Nikolas Wolf.

Reklama

Veslár Lukáš Babač z piešťanskej Sĺňavy priniesol vlani pódiové umiestnenia zo všetkých vrcholných pretekov. Je akademickým majstrom sveta v skife ľahkých váh, bronzový z ME a na majstrovstvách sveta na Novom Zélande skončil druhý. V nadchádzajúcej sezóne má ťažkú úlohu, pretože hmotnosťou patrí do kategórie mužov ľahkých váh, avšak bude sa snažiť vybojovať si miestenku na londýnsku olympiádu medzi ťažkými skifármi. Dôvodom je fakt, že ľahký skif je neolympijská disciplína a do posádky zatiaľ partnera nemá.

[youtube width=“450″ height=“300″]http://www.youtube.com/watch?v=nmbi_8KyXps[/youtube]

Ocenenými medzi dospelými boli aj vodný motorista Jaroslav Baláž ml., cyklisti Vladislav Janoviak a Róbert Mitošinka, plavkyňa Veronika Kolníková, tenista Lukáš Lacko, atlétka Žofia Naňová, stolný tenista Ján Riapoš, kanoistka Simona Šamková, plavec Tomáš Vachan a vodná lyžiarka Zuzana Vráblová.

Najlepším športovým kolektívom Piešťan sa stali opäť hokejisti ŠHK Piešťany, ktorí sú víťazmi prvej ligy. Víťazný kolektív v ankete získava finančnú odmenu 350 eur. Hokejisti sa rozhodli, že tieto peniaze venujú chorým deťom v Adeli centre.

[youtube width=“450″ height=“300″]http://www.youtube.com/watch?v=0W1MkOpPlR0[/youtube]

V kategórii kolektívov na druhom mieste skončilo družstvo starších žiačok Basketbalového klubu mládeže Piešťany, ktoré skončili na 4. mieste na Majstrovstvách Slovenska aj v Slovenskom pohári. Tretím tímom sa stali ženy Tenisového klubu kúpele Piešťany, ktoré vybojovali bronzovú medailu v extralige žien.

Pamätnú plaketu udelil primátor sedemnásťročnému nepočujúcemu lyžiarovi Matúšovi Kopáčikovi. Matúš sa pripravoval na februárovú deaflympiádu, žiaľ tá ako je známe sa neuskutočnila. Primátor sa rozhodol týmto spôsobom aspoň čiastočne oceniť jeho snahu a bojovnosť s akou sa vysporiadava s nepriazňou osudu.

Medzi dospelými primátor ocenil pamätnou plaketou automobilového pretekára Patrika Nemca. Ten vlani získal 3. miesto v Škoda Octavia Cupe a druhé miesto v medzinárodných šesťhodinových vytrvalostných pretekoch Epilog 2010.

Pokiaľ sa zaregistrujete na našej stránke (formulár je vpravo hore), získate prístup k fotografiám z vybraných akcií a možnosť stiahnuť si ich vo vyššom rozlíšení. Registráciou získate taktiež služby newslettru. Časom budú pre registrovaných čitateľov prístupné ďalšie bonusy navyše. Ak teda chcete fotografie z odovzdávania cien primátora, po registrácii vám budú na tomto mieste k dispozícii.

[member]Kliknite na túto linku a stiahnite si fotografie, buď po jednej, alebo všetky naraz kliknutím na all.zip (súbor má 28 MB). Rozlíšenie fotografií je 1600×1067 px. Fotografie sa nesmú publikovať  bez súhlasu autora.[/member]

Fotogaléria:

[nggallery id=586]

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

REKLAMA

 

Populárne články