Connect with us

Samospráva

Najlepším kolektívom majú byť Havrani. Čajky bez nominácie

Published

on

Reklama

Anketu Najúspešnejší športovci roka by mala medzi dospelými vyhrať Zuzana Vráblová a medzi dorastencami Richard Vančo. Primátorovi to navrhla Komisia školstva, športu a mládeže.

Reklama

Podľa zásad ankety sú u jednotlivcov vyhlásené vždy iba prvé miesta. Ostatných víťazov oceňujú v abecednom poradí.

Medzi kolektívmi dosiahol v roku 2012 podľa členov komisie najväčšie úspechy seniorský hokejový tím ŠHK 37 Piešťany. Druhú priečku má obsadiť družstvo žien Tenisového klubu Kúpele Piešťany a tretiu žiačky z Klubu vodného póla.

Reklama

Komisia okrem schválenia návrhu na ocenenia konštatovala, že medzi navrhnutými nie sú Piešťanské Čajky a krasokorčuliarka Monika Simančíková.

Podľa predsedníčky komisie Ivety Babičovej (SDKÚ-DS) sa niečo podobné stane každý rok. Aj preto vlani navrhla upraviť štatút ankety tak, „aby bolo v kompetencii Komisie školstva, športu a mládeže na vyhodnocovacom zasadnutí ankety donominovať na ocenenie športovcov, ktorí si toto ocenenie zaslúžia, ale nikto si na nich pri podávaní návrhov nespomenul.“ Poslanci však tento návrh neschválili.

REKLAMA

fitness sity dieta

Iveta Babičová dodala, že komisia na takéto prípady upozorňuje primátora a ten „sa doteraz vždy rozhodol udeliť ďalšie ocenenie v oblasti športu v rámci svojich kompetencií.“

Manažér Piešťanských Čajok Miloš Drgoň k tomu povedal: „Minulý rok sme ako Piešťanské Čajky vznikli a hrali sme celkom úspešne extraligu. Žiadny úspech sme ale nedosiahli, okrem slušného pôsobenia v súťaži 2012/13. Myslím si, že je dosť ľudí v Piešťanoch, ktorí si naše počínanie mohli všimnúť a poslať nomináciu. Mne osobne príde zvláštne navrhovať samých seba, keď sme tak na očiach.“

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Populárne články