Connect with us

Šport

Najlepší futbalisti PFK budú ocenení pred nedeľným zápasom

Published

on

Reklama

Od júna do augusta mohli fanúšikovia PFK Piešťany hlasovať za svojich obľúbených hráčov nielen v mužskej, ale aj dorasteneckých a žiackych kategóriách. Ľudia svojim favoritom poslali spolu 15 572 hlasov. Víťazi ankety budú ocenení pred nedeľným domácim zápasom proti Pavliciam 26. augusta, ktorý sa začne o 17. hodine. V každej kategórií boli nominovaní hráči s najväčšou minutážou v sezóne.

V mužskej kategórii obhájil prvenstvo víťaz minulého ročníka Jozef Glos, ktorý sa s viac ako 50 gólmi stal kráľom strelcov siedmej ligy. Na druhom mieste sa umiestnil Cyril Stachura, ktorý však ukončil hráčsku kariéru a v tejto sezóne ho za Piešťany hrať neuvidíme. Prvú trojku uzatvára záložník Adam Kusý.

Reklama

V staršom doraste vyhral vo fanúšikovskom hlasovaní Lukáš Stanek pred Sebastiánom Ozimákom a Kristiánom Rusnákom. V mládežníckych a žiackych kategóriách si tréneri taktiež zvolili svojich víťazov. Tréner U19 Martin Javorka spomedzi svojich hráčov zvolil Juraja Štefanku.

V tíme mladšieho dorastu sa z víťazstva tešil Simon Glos, ktorý tesne porazil druhého Matúša Štetku. Na treťom mieste sa umiestnil Oliver Bušík. Tréner U17 Peter Vrábel vybral spomedzi svojich hráčov Dávida Ďuráka.

Reklama

V prvej trojke sa u starších žiakov umiestnili Oliver Rusnák, ktorý dnes už háji farby Spartaku Trnava, Samuel Daňhel a Erik Hlavatý. Keďže bývalý tréner U15 Szilárd Petényi nezvolil spomedzi svojich hráčov toho najlepšieho, toto ocenenie pripadlo druhému hráčovi v online hlasovaní Samuelovi Daňhelovi.

V najmladšej súťažnej kategórii, v ktorej bolo odovzdaných najviac hlasov, sa stal víťazom Filip Gregorovič, ktorý dostal spomedzi všetkých nominovaných najviac hlasov (1735). Na druhom mieste skončila jediná nominovaná žena Vanessa Pomajbová a v prvej trojke sa umiestnil minuloročný víťaz Janko Labat. Keďže tréner U13 z minulej sezóny Cyril Stachura vybral spomedzi svojich zverencov Filipa Gregoroviča, víťazstvo vo fanúšikovskej ankete pripadlo druhej v poradí Vannese Pomajbovej.

MB/TK PFK

Populárne články