Connect with us

Novinky

Motokáry: Alex Nemec Majstrom Slovenska

Published

on

Reklama

Z medzinárodného seriálu „Moravský pohár“, ktorý bol súčasťou Majstrovstiev Slovenska motokár v triede 60 cm3 – BABY 60 si mladý pretekár Alex Nemec z Piešťan odniesol titul Majstra Slovenska a v celkovom umiestnení získal druhé miesto.

NemecZa účasti 27 pretekárov vo veku 6-10 rokov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Rakúska jazdci pretekali v seriáli, ktorý pozostával zo siedmich samostatných pretekov. Každý pretek tvorili 3 samostatné bodovacie jazdy, ktoré sa uskutočnili na rôznych dráhach Slovenska, Česka a Rakúska.

Reklama

Alex Nemec sa v Moravskom pohári celkove umiestnil na skvelom 2. mieste a súčasne sa stal Majstrom SR. Získal 14 pódiových umiestnení. Trénerom, mechanikom aj sponzorom je jeho otec, známy automobilový pretekár Patrik Nemec, ktorý prezradil, že Alex jazdí na motokáre so špeciálnymi komponentmi z talianskych tovární a rozhodne nie sú lacnou záležitosťou. Alex však v tejto sezóne ukázal svoj potenciál a zdá sa, že pre piešťanský motoristický šport je veľkým prísľubom. Ak má v pláne pokračovať v šľapajách svojho otca, o jeho ďalších úspechoch budeme zrejme ešte neraz počuť.

alex

Reklama

L. Lacko, foto: archív P. Nemca

Populárne články