Connect with us

Šport

Mladí hádzanári trénovali v Šali, doma sa na ihrisko regulárnych rozmerov dostanú len zriedka

Published

on

Reklama

Spolu 30 hráčov z tímov mladších žiakov, mladších žiačok, starší žiakov a starších žiačok sa od 17.8. – 23.8.2020 zúčastnilo sústredenia v Šali. Piešťanské hádzanárske ládežnícke družstvá trénovali každý deň dvojfázovo a teda každý tím absolvoval 14 tréningových jednotiek, čo v celkovom meradle urobilo neuveriteľných 64 tréningov.

Mladí hádzanári MHK Piešťny mali počas celého sústredenia k dispozícii veľkú športovú halu, kde mohli celý deň zlepšovať svoje hádzanárske zručnosti. Veľké ihrisko si pochvaľoval aj tréner mladších žiačok Eduard Ochotnický, ale i jeho zverenkyne: „Počas celého sústredenia sme mali k dispozícií veľké hádzanárske ihrisko. Toľko tréningov ktoré sme počas tohto týždňa absolvovali na regulárnom hádzanárskom ihrisku nemáme v Piešťanoch počas školského roka ani za 4 mesiace. Je to smutné, že doma v Piešťanoch nemôžme takto dobre trénovať. Všetci naši hráči si pekne zvykli na rozmery ihriska a výkonnostne je vidieť veľký posun. Úsmevná situácia nastala po sústredení keď sme mali prvý tréning v jednej z piešťanských telocviční a moje hráčky mi hovoria, že aké je to tu malé veď tu sa nedá hrať hádzaná.“

Reklama

Na tréningoch sa tréneri zameriavali najmä na technické zručnosti. K dispozícii mali všetky tréningové pomôcky a dokonca dostali od predsedu klubu darček a to novú streleckú plachtu! Čas medzi tréningami si tak deti spríjemňovali hraním streleckých súťaží na túto plachtu, ale okrem toho sa zabávali tiež rôznymi spoločenskými hrami či pri stolnom tenise.

Deti mali prakticky každý deň loptu v rukách i sedem hodín. Dokonca večer, keď boli už všetci na penzióne sa hrali vonku rôzne hry s loptou ako myšku alebo vybíjanú. Okrem toho boli spolu prakticky celý deň a tým sa utužovali priateľstvá medzi spoluhráčkami a spoluhráčmi, čo je v kolektívnom športe veľmi dôležité.

Reklama

„Toto je už druhé takéto sústredenie ktoré sme dokázali zorganizovať a myslíme že bolo na 1*,“ uzavrel E. Ochotnický.

TS MHK Piešťanyy

Populárne články