Connect with us

Novinky

Minirugbisti bojovali o svoje prvé víťazstvá v Čunove

Published

on

Reklama
Domáce ihrisko 1. RC Slovana Bratislava v Čunove sa v sobotu 10. júna zaplnilo mladými nádejami slovenského a českého rugby, aby odohrali v poradí už tretí turnaj detí v tomto roku. Pre skvalitnenie turnaja si organizátori pozvali aj RC Brno Bystrc so svojimi žiackymi kategóriami, ktorí nám v duchu fair-play ukázali svoju rugbyovú vyspelosť. Samozrejme naši piešťanskí Minirugbisti nemohli chýbať. Za príjemného slnečného počasia sme odohrali viacero zápasov v kategórií U10 a takisto U12.
 
Chlapci podali presvedčivé výkony v oboch kategóriách. Prišli na rad aj prvé prehry a miestami aj slzy, ale aj to k rugby patrí. Dôležitejšie však bolo, že si chlapci s chuťou zahrali a prezentovali sa peknou tímovou hrou. V mene celého organizačného tímu by som chcel zložiť poklonu chlapcom, ktorí hrdo a dôstojne reprezentovali mesto Piešťany a takisto naše Piešťanské rugby. Pamätajte Rugby je zábava a vidíme sa na tréningu! V neposlednom rade by som chcel poďakovať rodičom za podporu a verím, že si takisto užili super rugby deň. 
Minirugby Piešťany: Dominik Košťál, Daniel Košťál, Jakub Rusnák, Maxo Cenkner, Alex Bartovic,  Max Martinkovič, Daniel Valek, Daniel Nemec, Dávid Drobný, Matej Stano a Marek Bača
Tréneri: Filip Kráľ, Dávid Košťál 
 
Sobota okrem detí patrila aj poslednému kolu Majstrovstiev Slovenska v rugby 7´s Memoriál Tonyho Puverle, kde si to o titul rozdali tradičný rivali Slovan Bratislava a Spartak Trnava. Piešťanskí „Sedmičkári“ sa od začiatku turnaja trápili a hľadali hernú pohodu. V prvom dueli nás zaskočil takticky veľmi dobre pripravený tím RK Bratislava, ktorý nás v podstate porazil svojimi kopmi za obranu v napínavom závere zápasu.
 
Následne sme prehrali s neskoršími majstrami zo Slovanu, ktorí boli prešli turnajom bez straty bodu. Po zápase so Slovanom nás čakali „majstrovsky“ motivovaní hráči Spartaka Trnava. Síce sme nastúpili nebojácne a pomerne dlho sme odolávali skúseným Trnavčanom, ale na konci sa radoval Spartak. Čo bolo však dôležitejšie objavili sme v sebe dostatok elánu, energie a zápas sme si do posledného hvizdu rozhodcu naozaj užili. Nasledoval zápas s rivalmi zo Žiliny. Výkon chlapcom od prvej minúty gradoval, dostavali sme sa často do individuálnych únikov aj s podporou spoluhráčov, čo vyvrcholilo viacerými položeniami. 
V konečnom poradí Memoriálu Tonyho Puverle sme obsadili „zemiakové“ štvrté miesto . Máme stále mladý a perspektívny tím, ktorý sa stále učí a zdokonaľuje. Náš čas ešte príde! 
Aby toho nebolo málo, tak v sobotu sa súčasne uskutočnil ukážkový tréning žien RUC Piešťany, ktoré nám svojou zanietenosťou a odhodlaním robia obrovskú radosť. Ďakujeme baby, ste úžasné! 
 
Veľká vďaka patrí našim partnerom, bez ktorých by sme si pohodlne neužili túto super rugby sobotu. 
 
-Filip Kráľ – Rugby Union Club Piešťany-

Reklama

Populárne články