Connect with us

Novinky

Minihádzanári si zmerali pred Vianocami sily v Piešťanoch

Published

on

Reklama

V nedeľu 17. decembra a v priestoroch telocvične piešťanského gymnázia Pierra de Coubertina po prvýkrát uskutočnil turnaj v MINIHÁDZANEJ. Okrem domáceho tímu prípravky MHK Piešťany sa ho zúčastnilo osem ďalších prípravkárskych tímov, konkrétne: HC ŠTART Nové Zámky „A“,HC ŠTART Nové Zámky„B“, HC ŠTART Nové Zámky„C“, HK AGRO Topoľčany, HBC Trnava, HC SPORTA Hlohovec „A“,HC SPORTA Hlohovec „B“, HC SPORTA Hlohovec „C“.


Počas sezóny 2017/2018 to bol už v poradí štvrtý turnaj pre túto najmenšiu kategóriu hádzanárskej mládeže. Cez 80 detí, chlapcov aj dievčat, vo veku od 8 do 10 rokov sa vystriedalo počas 10 hodín v 36 zápasoch. Turnaj sa hral systémom každý s každým.
Najlepšie turnaj zvládol tým HC ŠTART Nové Zámky „A“, ktorý neprehral ani jeden zápas a stal sa tak celkovým víťazom turnaja. MHK Piešťany sa umiestnilo na peknom 6. mieste za dve výhry a jednu remízu.

Reklama

„Veľmi sa teším, že sme aj my dokázali zorganizovať takýto turnaj v Piešťanoch. Pred začatím sezóny sme museli riešiť množstvo problémov spojených s financiami, bránkami, priestorom a personálnym zabezpečením. Našťastie sa to podarilo, lebo je pre nás dôležité, aby sa na deti, ktoré hrajú za MHK Piešťany prišla pozrieť rodina a povzbudiť svoje deti pri zápasoch. Je super, že sme sa zapojili do série týchto turnajov v minihádzanej. Deti získavajú už v predsúťažnom veku obrovské skúsenosti zo zápasov, čo sa im bude veľmi hodiť, keď prídu do mladšieho žiactva, kde budú hrať ligu. Určite im to veľmi pomôže v rozvoji hádzanárskych zručností,“ zhodnotil predseda klubu MHK Piešťany Peter Palec.

Výsledky tímu MHK Piešťany:
MHK Piešťany – HBC Trnava 8 : 10
– HC ŠTART Nové Zámky „C“ 9 : 9
– HC SPORTA Hlohovec „A“ 12 : 17
– HK AGRO Topoľčany 12 : 18
– HC ŠTART Nové Zámky „B“ 7 : 12
– HC SPORTA Hlohovec „C“ 19 : 2
– HC SPORTA Hlohovec „B“ 11 : 10
– HC ŠTART Nové Zámky „A“ 11 : 26

Reklama

Konečná tabuľka turnaja:
1. HC ŠTART Nové Zámky „A“
2. HC SPORTA Hlohovec „A“
3. HK AGRO Topoľčany
4. HBC Trnava
5. HC ŠTART Nové Zámky „B“
6. MHK Piešťany
7. HC ŠTART Nové Zámky „C“
8. HC SPORTA Hlohovec „B“
9. HC SPORTA Hlohovec „C“

Zostava tímu MHK Piešťany
MACO A., TÁBORSKA T., KRAIC D., VRBA S., LE K., ČÚZY J., MATEJKOVIČ J., PELCL J., ŠNAJDÁR A., VALACH P., MASAROVIČ L., ŽIGOVÁ H.

TS MHK Piešťany

Populárne články