Connect with us

Samospráva

Medzi športovcami Piešťan dominovali ženy

Published

on

Reklama

V piatok 27. marca sa v priestoroch kinosály KSC Fontána uskutočnilo vyhlásenie najlepších športovcov Piešťan za rok 2014. Prvé priečky vo všetkých kategóriach ovládli ženy. V kategórii dospelých vyhrala tenistka Dominika Cibulková, medzi dorastencami basketbalistka Laura Horvátová a najlepším športovým kolektívom boli Piešťanské Čajky. Najlepšou trénerkou  sa stala Anna Mária Halmová trénujúca atlétov TJ Družba.

IMG_8847_resize

Reklama

REKLAMA

banner-marec01

Reklama

Vyhlasovateľom ankety je primátor Piešťan. Návrhy na ocenenie posudzovala komisia pre šport a rekreáciu. Každý z jej členov v tajnej voľbe zostavil poradie všetkých nominovaných športovcov podľa svojho názoru a ten športovec, ktorý získal najviac hlasov bol komisiou odporučený primátorovi. Primátor akceptoval návrh komisie mestského zastupiteľstva na umiestnenie športovcov s jedinou výnimkou. Namiesto odporúčaného víťaza kanoistu Mateja Rusnáka vymenoval za najlepšieho športovca v kategórii dospelých Dominiku Cibulkovú.  Pri tejto zmene z desiatky oproti návrhu komisie vypadol kajakár Matej Michálek, ktorý sa vlani s K4 stal vicemajstrom Európy. „Nestotožnil som sa s návrhom komisie v kategórii seniorov. Bol som za to, aby víťazkou bola Dominika Cibulková. Rok 2014 bol jeden z jej najlepších, bola víťazkou turnaja v Acapulcu, bola v troch finále, dvoch semifinále, čiže bol to jeden z jej najlepších rokov a myslím si, že sa stala víťazkou právom,“ povedal na margo svojho rozhodnutia Miloš Tamajka.

S anketami tohto druhu sú často problémy, keďže posúdiť výkony v neporovnateľných disciplínach je pomerne ťažké. Stáva sa, že sa na niekoho aj zabudne. Tento rok sa podľa veslára Lukáša Babača, ktorý sa žiaľ nemohol zúčastniť oceňovania, zabudlo na cyklistu Jozefa Metelku, ktorý vlani na majstrovstvách sveta zdravotne hendikepovaných športovcov získal na dráhe titul a dve strieborné medaile a na ceste bol druhý v časovke.  „Jožo Metelka čo je momentálne športový poloboh nie je ani medzi ocenenou desiatkou?“ pýtal sa po zverejnení výsledkov piešťanský veslár, ktorý bol z tejto informácie veľmi sklamaný.

IMG_8893_resize

Na podujatí sa zišlo niekoľko desiatok talentovaných športovcov a ich rodinných príslušníkov. Chvíľami to síce vyzeralo skôr ako na prehliadke miss, najmä keď sa na pódiu ocitli basketbalistky Piešťanské Čajky. Tie boli ocenené ako najlepší športový kolektív a prvé miesto v kategórii dorastu získala tiež členka basketbalového tímu Laura Horvátová. V kategórií tréner zvíťazila trénerka atlétov Anna Mária Halmová.

Ceny udeľovali primátor Miloš Tamajka spolu s predsedom komisie pre šport a rekreáciu Jozefom Drahovským. Program spestrili spevácke vsuvky Andreja Depeša. Po udeľovaní cien bola pre účastníkov pripravená recepcia.

Kompletné výsledky Športovec roka 2014

Kategória: DORASTENCI DO 18 ROKOV

1. Laura Horvátová – Piešťanské čajky

Alexander Bóri – Kajak & Kanoe klub Piešťany, Lýdia Drahovská – ŠBR Piešťany, Michael Gabovič – Karate klub Seigokan Myjava, Matúš Janík – ŠPK Kúpele Piešťany, Adrián Kopál – Tenisový klub Kúpele Piešťany, Adam Masár – Klub vodného lyžovania Piešťany, Sára Niepelová – ŠPK Kúpele Piešťany, Nataša Rybanská – Klub vodného póla Kúpele Piešťany, Zuzana Oravcová – Klub vodného lyžovania Piešťany

Kategória: DOSPELÍ

1. Dominika Cibulková – tenis

Lukáš Babač – Veslársky klub Sĺňava Piešťany, Veronika Kolníková – Piešťanský plavecký klub, Lukáš Lacko – Tenisový klub Kúpele Piešťany, Matej Rusnák – VŠC Dukla Trenčín,  Magdaléna Rybáriková – Tenisový klub Kúpele Piešťany, Martin Vrábel  – beh, Zuzana Vráblová – Klub vodného lyžovania Piešťany, Karina Petrikovičová -Plavecký klub Dolphins Bratislava, Gabriela Žitňanská – ŠHK 37 Piešťany

Kategória: KOLEKTÍV

1. Piešťanské čajky – basketbal
2. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany
3. Klub vodného póla KVP Kúpele Piešťany

Kategória: TRÉNER

Anna Mária Halmová

IMG_8983_resize IMG_8979_resize IMG_8969_resize IMG_8947_resize IMG_8942_resize IMG_8937_resize IMG_8913_resize IMG_8884_resize IMG_8879_resize IMG_8866_resize IMG_8842_resize IMG_8833_resize IMG_8816_resize IMG_8799_resize IMG_8784_resize IMG_8775_resize

Autor: lt/th Foto: -lt-

Populárne články