Connect with us

Šport

Mečíř: Začínal som s doskou na krájanie

Published

on

Reklama

Kapitán slovenského daviscupového mužstva a olympijský víťaz sa prišiel do Piešťan pozrieť na najmenšie tenisové talenty. Pozval ho tréner Ladislav Svitek. Beseda sa však kvôli zlému počasiu musela presunúť z kurtov do Kursalonu.

[singlepic id=20862 w=320 h=240 float=left]„Začínal som s doštičkou na krájanie, pinkal som si s ňou o stenu,“ odpovedal Miloslav Mečíř na otázku, kedy začal s tenisom. „Vďaka tenisu som sa naučil aj počítať, ešte skôr ako som chodil do školy.“

Reklama

Mečíř ďalej spomínal na svoje tréningové začiatky, keď všetky deti šport bavil a behali za hocijakou loptou, či už bola tenisová alebo futbalová. Horšie to vraj bolo v škole, ale napriek tomu, že pred maturitou bol už profesionálny športovec, gymnázium ukončil úspešne. Na vysokú školi však už nezostal čas.

Podľa jeho slov je dôležité, aby deťom robil šport radosť, a aby ich rodičia nemuseli doň nútiť. Rozdiel oproti minulosti vidí aj v tom, že vtedy začínajúci tenisti hrávali proti sebe aj mimo tréningov, a tak v sebe pestovali prirodzenú súťaživosť.

Reklama

Veľký záujem medzi deťmi vyvolali dve medaily, ktoré priniesol ukázať a debata pokračovala aj počas autogramiády.

[nggallery id=1146]

Text a foto: mp

Populárne články