Connect with us

Šport

Príďte povzbudiť mladých rybárov

Published

on

Reklama

Majstrovstvá Slovenska juniorov v love rýb udicou na prívlač sa uskutočnia 15. a 16. októbra na rieke Váh pri Piešťanoch a na vodnej nádrži Čerenec.

[singlepic id=13102 w=320 h=240 float=right]Svoje rybárske schopnosti si zmerajú juniori vo veku 14 až 18 a 10 až 14 rokov. Súčasne s Majstrovstvami SR sa uskutoční aj sprievodný pretek „Zlatý pstrúžik“ pre deti od 6 – 10 rokov (ročníky 2001 a mladšie), ktorý bude hodnotený samostatne.

Reklama

Sobotná časť pretekov pre kategóriu (U 18) sú situované na pravom brehu rieky Váh, v časti ktorá je Piešťancom známa pod názvom „Prúdy“. Striedajú sa tu prúdivé úseky s pomalou ťažnou vodou o hĺbke vody od 20 cm do 150 cm.

Kategórie U18, U14 a „Zlatý pstrúžik“ (nedeľa) – pretekárske úseky sú na Vodnej nádrži Čerenec nad mestom Vrbové, revír č. 2-4620-1-1, celková rozloha 38 ha. Pretekárska trať je stojatá voda s hĺbkou do 3-4 m. Dno prevažne bahnité, miestami s vodným porastom. Pretekárske úseky sú situované na brehoch s rovnomerným zvažovaním dna. Pretekársku trať tvoria dva sektory, každý na jednej strane priehrady.

Reklama

Na týchto úsekoch sa vyskytujú pstruhy, sivone, šťuky, zubáče, sumce, ostrieže a jalce.

Program pretekov a ďalšie podrobnosti nájdete na webe Slovenského rybárskeho zväzu.

Video: Ako majstrovi ryby na háčik samé skáču

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AFoAEVcghAA&feature=player_embedded#![/youtube]

-inf-

Populárne články