Connect with us

Šport

Hokej: V derby z jasnej záležitosti napokon dráma

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany privítali v deviatom kole 1. hokejovej ligy na domácom ľade družstvo Trnavy. V polovici derby zápasu to vyzeralo z pohľadu domácich na debakel. Napokon z toho bola dráma.

Prvých tridsať minút strieľali góly len hostia. O zásah číslo jeden sa postaral Marek Mertel na konci ôsmej minúty. Druhý presný zásah pridal v sedemnástej minúte Marek Horský. Do šatní teda Trnavčania odchádzali s dvojgólovým náskokom. Netrvalo ani minútu druhej tretiny a vďaka Mariánovi Haršánimu viedli hostia už 3:0. Ten istý hráč zvyšoval tesne pred polovicou zápasu už na 4:0.

Reklama

[singlepic id=20771 w=320 h=240 float=right]Všetko vyzeralo byť rozhodnuté, Piešťancom sa vôbec nedarilo a nálada fanúšikov na tribúnach bola na bode mrazu. Jedine členovia piešťanského fanklubu napriek nepriaznivému skóre stále povzbudzovali, bubnovali, spievali. Ich snaha bola odmenená v 37. minúte, keď z úplne nenápadnej akcie skóroval Matej Mišura, ktorý nachytal trnavského brankára Mareka Stacha nepripraveného. Piešťanci ožili, začali viacej korčuľovať a kombinovať, výsledkom čoho bola dvojnásobná presilová hra v ich prospech. Túto výhodou využil Miroslav Pupák a znížil na 2:4.

[youtube width=“520″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=_oq4tGCDyyo[/youtube]Hráči ŠHK 37 naďalej súpera tlačili, avšak zahrmelo na druhej strane, keď domáci obrancovia neustrážili Dalimíra Jančoviča a ten vymietol ľavý horný roh Ondrejkovej brány. Trnavčania tak znovu videli pohodlným náskokom 2:5. V 48. minúte však počas presilovky zaúradovala úderka Peško, Románek na konci s Vladimírom Urbanom, ktorý znížil na 3:5. Piešťanci sa ďalej snažili, avšak bez gólového efektu. Ten sa dostavil až v samotnom závere zápasu, keď v čase 59:26 znížil na 4:5 kapitán Ján Románek. Záver bol teda dramatický, avšak za pol minúty už Piešťanci viac nestihli skórovať, a tak sa v susedskom derby tešili z víťazstva hokejisti Trnavy.

Reklama

[nggallery id=1142]

Autor: db Foto: T. Hudcovič – hugophoto

Populárne články