Connect with us

Novinky

Máte doma športovca? Ako zvládať veci s tým spojené sa dozviete na seminári AŠK PN

Published

on

Reklama

Asociácia športových klubov Piešťany pripravila ďalší seminár. Tento raz je určený predovšetkým rodičom malých športovcov. Stretnutie so športovým psychológom sa uskutoční v pondelok 25. marca v kine Fontána.

Ako reagovať, keď tréner nakričí na malého športovca? Čo robiť v prípade straty záujmu o šport zo strany dieťaťa? Ako zvládnuť pubertálny vek? To sú témy a otázky, ktoré sa bude snažiť zodpovedať športový psychológ Peter Kuračka.

Reklama

„Už počas 16-ročnej kariéry vrcholového futbalistu ma zaujímali psychické aspekty výkonnosti športovca. Vždy ma lákalo sledovať, ako jednotlivci a tímy zvládajú rozhodujúce momenty v súťažiach, posledné minúty kľúčových zápasov, tenisové tajbrejky, zlomové chvíle olympijských hier a vrcholných podujatí. Najviac ma fascinovalo, keď najlepší športovci vedeli majstrovsky zvládnuť tieto okamihy, keď dokázali vo vypätých situáciách predviesť ešte viac ako predtým. Aj toto ma postupne priviedlo k profesii športového psychológa a mentálneho kouča,“ povedal o sebe Peter Kuračka. Hlavnú časť futbalovej kariéry v kluboch Spartak Myjava, Tatran Prachatice, FC ViOn Zlaté Moravce a Spartak Trnava.

Reklama

Popri tom absolvoval štúdium psychológie na MU v Brne a UKF v Nitre. Je držiteľom  licencie EURO „A“. Absolvoval  kurz Aplikovanej športovej psychológie na Calsouthern University, workshop Práca s emóciami v poradenskom, koučovacom a terapeutickom procese.

Podstata úspechu nielen v športe je podľa P. Kuračku zmes dlhodobej tvrdej práce a radosti z vykonávanej činnosti. Viac sa dozviete v pondelok 25. marca o 17:00 h v kine Fontána. Vstup je voľný, potrebná je však registrácia na stránke AŠK PN.

-inf- Zdroj:  www.sportinak.sk/peter-kuracka

Populárne články