Connect with us

Novinky

Martin Nedorost: Nedá sa vyzdvihnúť jednotlivec, hádzaná je kolektívny šport

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany nastúpia už v nedeľu 2. apríla na nadstavbovú časť 1. ligy, o víťazstvo budú bojovať v skupine o 1. až 4. miesto. Ako prvý ich čaká domáci zápas z Levočou, ktorý začne o 17.00 na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina. O týždeň neskôr je na programe domáci duel so Stupavou a v termíne 20. a 21.mája nastúpia na posledný domáci zápas proti Martinu. Prečítajte si ako vníma pôsobenie v prebiehajúcej sezóne tréner piešťanských hádzanárov Martin Nedorost.

Reklama

Ako hodnotíte základnú časť prvej ligy?

Po ťažšom rozbehu ako úspešnú. Pred sezónou sme si dávali ciele skončiť v prvej štvorke. V prvom kole nás naštartovalo víťazstvo v Levoči. Doma ťažký zápas z Cíferom. Nasledovala nešťastná prehra v Stupave. Išli sme od zápasu k zápasu a v každom zápase sme chceli vyhrať. Hra sa stále zlepšovala aj napriek tomu, že sme nastupovali v zmenených zostavách. V posledných kolách sa hráči vysporiadali aj s tlakom, kedy od nich diváci očakávali len víťazstvá. Dokázali sme otáčať zápasy aj z nepriaznivého výsledku trpezlivou hrou, aj keď sa nám nedarilo podľa predstáv. V závere zápasov sa ukázala ako rozhodujúca kvalita lavičky, keď sme dokázali striedať hráčov počas zápasu.

Reklama

Podobne ako vlani ste aj tento rok v lige základnú časť vyhrali. Bolo to ľahšie či náročnejšie ako vlani?

Minulý rok sme v základnej časti skončili na treťom mieste a vyhrali sme nadstavbu o extraligu. Tento rok sa pred sezónou dosť ťažko skladalo družstvo, viacerí hráči skončili /Šantavý, Varačka, Miženko – prestup/. Na prvý zápas sme cestovali len deviati. Postupne sa situácia v hráčskom kádri zlepšovala. Postupne sa začali vracať hráči /Lacuška, Vlado, Grúň, Nedorost Michal, Ondrejička, Magula/, ktorí minulý rok hrávali za Piešťany a obnovili sme spoluprácu s Topoľčanmi. Pred sezónou prišiel Fejes a počas sezóny Halo i Kosák. Naopak pre zranenie sa sezóna po jeseni skončila pre Filipa Matejoviča. Družstvo sa v posledných zápasoch začína podobať tomu z minulej sezóny či už hráčsky, alebo aj herným prejavom.

Počas sezóny sme odohrali slabšie zápasy doma s Levočou, v Dunajskej Strede, ale naopak výborné zápasy s Martinom a doma so Stupavou i SKP. Minulý rok sme išli tak isto postupne od zápasu k zápasu a v nadstavbe sme hrali najlepšie, boli sme naozaj výborná partia. Tento rok je to dlhodobá súťaž, bolo treba bojovať o víťazstvo a každé jedno zaváhanie sa nakoniec odzrkadlilo v konečnej tabuľke. Do nadstavby ideme s trojbodovým náskokom pred Stupavou, sedembodovým pred Martinom a osembodovým pred Levočou.

Koho z hráčov by si chcel vyzdvihnúť?

Nedá sa vyzdvihnúť jednotlivec, hádzaná je kolektívny šport. Hráme ako družstvo, každý zápas potiahne niekto iný. Nemáme klasického strelca, ale celé ponímanie hry je o všetkých hráčoch na ihrisku. Strelecky sa presadzuje viacero hráčov. Napriek tomu by som chcel spomenúť Lacušku, Kapšu, Salvatu a Kotulu.

Ktorí hráči sa zaslúžili o prvenstvo?

V súťaži sa predstavilo celkovo tridsať hráčov, ktorí sa pričinili o víťazstvo v základnej časti 1. ligy. Vo všetkých zápasoch nastúpili Kapša, Stano a Macek. Kostru družstva tvorili Lacuška, Fejes, Halo, Igor Matelovič, Strižinec, Grúň, Salvata, Majerník, Kotula, Filip Matejovič, na jar aj Kosák. Dopĺňali ich Herda, Michal Nedorost, Ondrejička, Magula, Molnár, Vlado, Drlička, Palec a Martin Nedorost. V zápasoch nám chodili podľa možnosti hráči Topoľčian Králik, Javorček, Jadroň, Durček, Miženko, Briatka, Franta a Michalka.

Vlani ste nadstavbu vyhrali, s akým cieľom idete do nej tentoraz?

Už víťazstvo v základnej časti nás zaväzuje len pre tie najvyššie ciele. Chceme sa pobiť o prvé miesto, hrať peknú rýchlu hádzanú, baviť ňou nielen seba, ale aj divákov.

-MHK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články