Connect with us

Kultúra

Dni detskej knihy ponúknu bohatý program

Published

on

Reklama

Každoročne sa v jarných mesiacoch na Slovensku, vždy v inom meste, organizuje celoslovenský festival DNI DETSKEJ KNIHY. V tomto roku sa v dňoch 10. – 12. apríla 2017 bude konať už 34. ročník tohto projektu a jeho hlavným organizátorom je tentokrát Mestská knižnica mesta Piešťany spolu s BIBIANOU, medzinárodným domom umenia pre deti a Slovenskou sekciou IBBY. Festival sa koná pod záštitou primátora mesta Piešťany Miloša Tamajku.

Reklama

Slávnostné otvorenie festivalu „Knihotúlanie“ sa uskutoční v pondelok 10. apríla 2017 o 17.30 h v Elektrárni Piešťany (Staničná ul. 2334/51). Počas festivalu sa uskutoční vyše 40 podujatí a jeho súčasťou sú aj viaceré jedinečné výstavy (výtvarník Miroslav Cipár, fotograf Peter Procházka, študenti VŠVU a ŠÚV), vyhodnotenie výtvarnej súťaže venovanej jubileu Tomáša Janovica, vystúpenia študentov JAMU a mnohé ďalšie aktivity. 

Medzi hosťami budú napríklad spisovatelia Dušan Dušek, Daniel Hevier, Roman Brat, Tomáš Janovic, Peter Glocko, Peter Karpinský, Jozef Lenhart, Petra Nagyová-Džerengová, Mária Lazárová, Branislav Jobus, Toňa Revajová, Barbora Kardošová, Andrea Gregušová, Beáta Panáková, Ľubica Kepštová a Kveta Dašková. Spomedzi ilustrátorov už svoju účasť potvrdili Martina Matlovičová, Bystrík Vančo, Martin Kellenberger, Vladimír Kráľ, Juraj Martiška, Ľuboslav Paľo, Miroslav Cipár, Alena Wagnerová, Miroslav Regitko, Katarína Slaninková, Peter Uchnár. Počas festivalu bude možné stretnúť nových vydavateľov kvalitných slovenských kníh Buvik, Trio publishing, LIC, Slovart, Q111, SPN – Mladé letá, Albatros, Perfekt, Vydavateľstvo Matice slovenskej, Artforum.

Reklama

Neoddeliteľnou súčasťou festivalu bude tiež seminár pre pedagógov, knihovníkov, vychovávateľov a všetkých záujemcov o prácu s deťmi. Bude tu priestor aj na slávnostné vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Všetko najlepšie, pán Janovic“ za účasti Tomáša Janovica.
Pestrosť a žánrová rôznorodosť jednotlivých podujatí festivalu Dni detskej knihy a mnohí jeho významní hostia sú zárukou toho, že každé dieťa si tu nájde niečo zaujímavé, čo ho obohatí. Informácie o festivale Dni detskej knihy budú priebežne aktualizované na webových stránkach knižnice.

-TS Mestská knižnica mesta Piešťany-

Populárne články