Connect with us

Šport

Martin Haring: Základ je tréning a vytvorenie partie, ktorá bude nezdolateľná

Published

on

Reklama

Majster sveta v hokejbale Martin Haring vhodí v sobotu 17. októbra o 18:00 v hale Gymnázia Pierra de Coubertina úvodné buly zápasu, ktorý zaháji florbalovú sezónu 2015/16. V rozhovore so skúseným športovcom sa dozviete ako vníma situáciu okolo piešťanských Pávov, čomu sa momentálne venuje i čo poradil mladým florbalistom. 

12074801_767355500059861_8505093825911478331_n

Reklama

Prečo si sa rozhodol podporiť florbalistov z FBC Páv Piešťany?
Florball je šport, ktorý ma základy v hokeji. Vidím, čo sa deje v Piešťanoch a klobúk dole pred ľuďmi, ktorí vytvorili podmienky pre hráčov klubu FBC Páv Piešťany. Osobne som florball hral len v rámci letnej prípravy, ale určite mi veľmi pomohol v zlepšení kondície. Prečo som sa rozhodol pre podporu? Asi preto, že mi dal šport veľa a ja mu chcem týmto niečo vrátiť. Nie je to hokejbal ani hokej, ale som rád, že mladí ľudia majú kde robiť šport v Piešťanoch.

Čo sa ti páči na Pávoch, je to predsa len iný šport ako hokejbal.
Na Pávoch, respektíve v tíme Pávov mám viacero kamarátov, ktorí sú mi známi, či už z detstva alebo hokejbalu. Či zoberiem tím ako taký, design dresov alebo podmienky, vidím, že je to profi, ešte raz klobúk dole pred všetkými, ktorí to umožnili.

Reklama

Profil Haring (1)

Čomu sa aktuálne venuješ?
Aktuálne sa venujem svojmu biznisu. V Piešťanoch som riaditeľom realitnej kancelárie a popri tom robím svoj vlastný biznis v rámci marketingu a spájania malých a stredných podnikateľov v Piešťanoch, trnavskom kraji, ale momentálne už aj za hranicami Slovenska. Čo sa týka športu, tak hrávam hokej, amatérsku ligu v Nitre za HBC Andže Piešťany a amatérsku ligu v Novom Meste nad Váhom za Márnu Snahu. Čiže športu sa venujem naďalej, aj keď hokejbal mi zdravie už nedovolí. Ale v oboch prípadoch som veľmi rád za úžasnú partiu, ktorá sa utvorila.

Plánuješ sa angažovať v piešťanskom florbale?
Uvidíme, osobne som sa rozprával s Matúšom Kromholcom a vidím, že je to človek, ktorý to myslí skutočne vážne. Niečo určite vymyslíme.

12088025_767918450003566_4186748682250518362_n

Vieme, že si motivoval deti k tomu, aby športovali. Plánuješ sa prísť aj osobne pozrieť ako trénujú, poprípade im nejako poradiť?
Keď bude možnosť, určíte áno. Veľmi rad budem nápomocný, ak to bude v mojich silách, hlavne čo sa času týka. Čo sa týka rád, v tomto športe nie som odborníkom, ale jedna rada mi predsa napadá. Ak si chlapci dajú cieľ a postupnými krokmi pôjdu za ním, cieľ sa stane realitou. Základ je tréning a vytvorenie partie, ktorá bude nezdolateľná.

Kde ťa môžeme najbližšie vidieť hrať?
Tak ako som už písal, hrať ma môžete vidieť v Nitre za tím HBC Andže alebo v Novom Meste nad Váhom za tím Márna Snaha. Uvidíme čo nám prinesie budúcnosť, ale rád by som sa vrátil aj k hokejbalu.

Viac informácií o Pávoch sa dozviete na facebooku, webe FBC Páv Piešťany a instagrame.

-lt/foto: FBC Páv Piešťany-

 

Populárne články